Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

ODPAD V TREBIŠOVE STÁLE HORÍ: Hasiči tam zasahujú už takmer 24 hodín

Na snímke hasiči zasahujú pri požiari haly, v ktorej plamene zachvátili plastový odpad, 27. septembra 2021. Foto: Facebook Hasičský a záchranný zbor

V nedeľu pri likvidácii požiaru zasahovali desiatky príslušníkov HaZZ z Trebišova, Košíc, Michaloviec a záchrannej brigády v Humennom a členovia dobrovoľných hasičských zborov z okolia.

Trebišov 27. septembra (TASR) - Hasiči naďalej zasahujú pri požiari v meste Trebišov, kde plamene v nedeľu (26. 9.) dopoludnia zachvátili plastový odpad uskladnený v hale s rozmermi 40 krát 100 metrov. Informovala o tom v pondelok ráno hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Požiar vypukol v nedeľu krátko pred 9.30 h. "Zasahujúci hasiči na mieste naďalej vykonávajú lokalizačné a likvidačné práce. Pri udalosti sa doposiaľ nikto nezranil," uviedla Križanová.
Na snímke hasiči zasahujú pri požiari haly, v ktorej plamene zachvátili plastový odpad, 27. septembra 2021.
Foto: Facebook Hasičský a záchranný zbor

V blízkosti haly sa nachádzali propán-butánové fľaše, ktoré sa hasičom podarilo pred požiarom uchrániť a premiestniť do bezpečia. Následkom požiaru došlo k zrúteniu strešnej konštrukcie objektu.

V nedeľu pri likvidácii požiaru zasahovali desiatky príslušníkov HaZZ z Trebišova, Košíc, Michaloviec a záchrannej brigády v Humennom a členovia dobrovoľných hasičských zborov z okolia.



Polícia: Škoda po požiari v Trebišove je takmer milión eur



Škoda po požiari, ktorý vypukol v nedeľu (26. 9.) dopoludnia v hale na Sadovskej ulici v Trebišove, je predbežne vyčíslená na viac ako 900.000 eur. V hale bol uskladnený tuhý druhotný produkt, ktorý sa používa ako palivo. Informovala o tom v pondelok polícia.

„Podľa doterajších zistení pri požiari došlo k vznieteniu minimálne 700 ton uskladneného tuhého druhotného produktu. Pri požiari zhorel vysokozdvižný vozík a doposiaľ presne nezistený počet technických strojov,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Škoda vznikla poškodeným spoločnostiam. Udalosť sa zaobišla bez zranení.

Polícia miesto udalosti zadokumentovala spolu s expertmi z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra (MV) SR. Obhliadka miesta činu bola vykonaná aj za účasti psovoda so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Celkový rozsah spôsobených škôd a presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ konštatovala Mésarová.