Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

DOMÁCI MAJSTER: Muž v rodinných domoch kradol náradie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Za tieto skutky mu v prípade dokázania viny hrozí podľa polície trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Košice 16. septembra (TASR) – Polícia obvinila 29-ročného muža, ktorý sa vlámal do dvoch rodinných domov v košickej mestskej časti (MČ) Juh. Kradol v nich náradie. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

V nedeľu (12. 9.) večer z dielne jedného z domov vzal rôzne stavebné náradie, a to búracie kladivo, vŕtacie a zbíjacie kladivo, sadu vrtákov a sekáčov. Nasledujúce ráno sa tam opäť vrátil, pričom ho vyrušil jeden z bývajúcich. Muž z miesta ušiel. Majiteľ domu škodu predbežne vyčíslil na viac ako 1000 eur.

V ten istý deň sa vlámal do ďalšieho z rodinných domov. "Pobalil si motorovú pílu, brúsku, príklepovú vŕtačku, tri kufríky s náradím, sadu vykružovákov a iné pracovné náradie, a odložil si to na vedľajšom pozemku," spresnila s tým, že pri odchode ho vyrušila prichádzajúca policajná hliadka. Veci boli vrátené majiteľovi, ktorému napokon spôsobil len škodu na dverách vo výške 50 eur.

Podľa Ivanovej sa muž v súčasnosti nachádza vo výkone trestu odňatia slobody za inú trestnú činnosť. Obvinili ho z prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže, a z prečinu krádeže v štádiu pokusu. "Za tieto skutky mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala.