Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

V Bošanoch zadržali muža, ktorý mal pri sebe vyše 2000 dávok drogy

Snímka z policajného zásahu v Bošanoch proti 34-ročnému mužovi z Hlohovca. Foto: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj

V prípade dokázania viny mužovi, ktorý bol v minulosti už súdne trestaný, hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Bošany 23. septembra (TASR) – Policajti z Partizánskeho zadržali v Bošanoch (okres Partizánske) 34-ročného muža z okresu Hlohovec, ktorý mal mať pri sebe viac ako 2000 dávok drogy. Muž už čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Informovala o tom vo štvrtok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

„Obvinený mal neoprávnene prechovávať v motorovom vozidle bielu a hnedú kryštalickú látku, bielu práškovú látku a ďalšie predmety súvisiace s drogovou trestnou činnosťou," uviedli policajti.

Na základe predbežného vyjadrenia Kriminalisticko-expertízneho ústavu išlo podľa nich o metamfetamín v takom množstve, z ktorého by bolo možné pripraviť minimálne 2190 bežných jednotlivých dávok drogy.

V motorovom vozidle policajti taktiež našli krátku strelnú zbraň a strelivo, ktoré podrobia znaleckému skúmaniu.

Trenčiansky krajský vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mužovi, ktorý bol v minulosti už súdne trestaný, hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.