Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Prehliadka panoramatických filmov v Banskej Bystrici bude aj tento rok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Filmové leto na amfiteátri v Banskej Bystrici sa začalo v júni. Organizátori aj tento rok poskladali program nielen z noviniek, ale i z detských titulov, dokumentov či hororov.

Banská Bystrica 10. júna (TASR) - Súčasťou Letného kina na amfiteátri v Banskej Bystrici bude aj tento rok trojdňová Prehliadka panoramatických filmov. Počas troch večerov si ich diváci budú môcť pozrieť v klasickom formáte. Podujatie bude počas víkendu od 18. do 20. júna na Amfiteátri Paľa Bielika, TASR o tom za organizátorov informovala Monika Viňanská.

Ako dodala, predposledný júnový víkend si budú môcť diváci pozrieť film Tenet režiséra Christophera Nolana, Osem hrozných Quentina Tarantina a záznam koncertu kapely Rolling Stones Let’s Spend The Night Together. „Je to jeden z malého množstva koncertov, ktoré si môžeme vychutnať na veľkom plátne. Film Tenet Christophera Nolana sme chceli premietať už minulý rok, neustále posúvanie premiéry však spôsobilo, že sezónu 2020 sme ukončili jeho digitálnou verziou. Až teraz budú môcť návštevníci vidieť verziu na filmovom páse tak, ako to režisér natočil,“ pripomenul premietač filmov Ivan Školuda.

Šiesty ročník Prehliadky panoramatických filmov bude v meste v rámci Dní mesta Banská Bystrica. „Amfiteáter Paľa Bielika s mestskou a horskou panorámou tento rok oslavuje 70 rokov od vzniku. Má jednu z najväčších premietacích plôch v bývalom Československu. Po rekonštrukcii pôvodnej premietacej techniky je to jediné kino v Európe, kde je dnes možné zhliadnuť panoramatický formát pod holým nebom. Práve na tejto jedinečnosti sme už v roku 2016 rozbehli Prehliadku panoramatických filmov,“ priblížil podujatie Juraj Havlík z Občianskeho združenia (OZ) za! amfiteáter.

Filmové leto na amfiteátri v Banskej Bystrici sa začalo v júni. Organizátori aj tento rok poskladali program nielen z noviniek, ale i z detských titulov, dokumentov či hororov. Aktuálny program nájdu záujemcovia na www.letnekino.bbamfiteater.sk. Lístky na jednotlivé premietania sú k dispozícii v online predpredaji, kúpiť sa však budú dať i na mieste.