Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Proces v kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej bude pokračovať na jeseň

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej figuruje ako hlavný obžalovaný Pavol R., bos skupiny sýkorovcov Kýbel, bos Černák a jeho spoločník Miloš Kaštan.

Bratislava 10. júna (TASR) - Hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy bývalej spoločníčky exriaditeľa TV Markíza Pavla R. Sylvie Klaus-Volzovej bude pokračovať na jeseň. Po približne ôsmich hodinách pojednávania odročil predseda senátu Okresného súdu Bratislava II proces na 14. októbra.

Vo štvrtok vypovedalo dovedna sedem svedkov. Mimo jednej svedkyne vypovedali bývalí vysokopostavení členovia skupiny sýkorovcov, ktorí sú buď aktuálne vo výkone trestu, alebo sú už prepustení na slobodu.

Medzi nimi vypovedali napríklad František Borbély, Ladislav Bališ a Juraj Bilik. Posledný svedok, na dlhoročný trest odsúdený Ivan Cuper alis Vincko, odmietol vypovedať. Čítala sa jeho výpoveď z prípravného konania.

V kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej figuruje ako hlavný obžalovaný Pavol R., bos skupiny sýkorovcov Kýbel, bos Černák a jeho spoločník Miloš Kaštan. Vraždu si mal objednať podľa obžaloby Pavol R. u Černáka, ktorý mal do nej zaangažovať práve bratislavskú skupinu sýkorovcov. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája 2019. Kýbel i Pavol R. účasť na príprave vraždy popreli. Černák a Kaštan sa k činu priznali.