Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Sam Ryder prinesie medailu z Eurovízie na festival Colours of Ostrava

Britský spevák Sam Ryder reaguje vo finále 66. ročníka súťaže Eurovízie v Turíne v sobotu 14. mája 2022. Foto: TASR/AP

Podľa očakávania ho ovládli ukrajinskí Kalush Orchestra, ale úlohu spolufavorita potvrdil aj britský spevák Sam Ryder, ktorý s piesňou Space Man skončil druhý.

Bratislava 19. mája (TASR) - Minulú sobotu 14. mája sa v talianskom Turíne uskutočnilo finále 66. ročníka piesňovej súťaže Eurovision Song Contest. Podľa očakávania ho ovládli ukrajinskí Kalush Orchestra, ale úlohu spolufavorita potvrdil aj britský spevák Sam Ryder, ktorý s piesňou Space Man skončil druhý. TASR informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Anglicko sa doposiaľ v súťaži dočkalo piatich víťazstiev, naposledy v roku 1997 formácia Katrina and the Waves s piesňou Love Shine a Light, žiadny jej zástupca v histórii však nemal tak vysoké bodové ohodnotenie ako Sam Ryder. Jeho singel sa vďaka tomu okamžite stal najprehrávanejšou skladbou na britskom Spotify a v piatok bude útočiť na najvyššie priečky ostrovnej hitparády.



Sam Ryder začínal ako člen metalovej skupiny, niekoľko rokov vlastnil vegánsku kaviareň, kde si príležitostne aj zaspieval, ale skutočnú popularitu mu priniesol až prvý lockdown. Vtedy sa osmelil a na TikToku publikoval prerábky svojich obľúbených pesničiek. Dnes tam má milióny fanúšikov. Viking s anjelským hlasom, ako hovoria rodákovi z Essexu, sa o niekoľko týždňov predstaví aj ostravskému publiku na festivale Colours of Ostrava.