Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Skupina Coldplay zverejnila videoklip ku skladbe Higher Power

Coldplay, archívna snímka. Foto: TASR/AP Photo

Skupina v klipe objavuje farebnú planétu Kaotica, ktorá je osídlená robotickými psami alebo pouličným gangom mimozemšťanov v podaní kórejského tanečného súboru.

Bratislava 12. júna (TASR) - Skupina Coldplay zverejnila videoklip ku skladbe Higher Power. Čerstvý singel doposiaľ reprezentoval vizuál s hologramami mimozemských tanečníkov a kapelou, ktorá hrá takpovediac na zelenej lúke. Teraz si fanúšikovia môžu pozrieť plnohodnotné oficiálne video. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Nové audiovizuálne dielo režíroval Dave Meyers. Skupina v klipe objavuje farebnú planétu Kaotica, ktorá je osídlená robotickými psami alebo pouličným gangom mimozemšťanov v podaní kórejského tanečného súboru.



„Ide o metaforu. Všetci sa teraz cítime odcudzene ako na nejakej mimozemskej planéte ďaleko od nášho normálneho sveta. Nakoniec však nájdeme lásku a tá eufória nás vystrelí do stratosféry našej vlastnej energie a vyššej sily,“ uviedol režisér.

Coldplay odpremiérovali singel Higher Power vo vesmíre, keď sa v priamom prenose spojili s orbitálnou stanicou a francúzskym astronautom Thomasom Pesquetom. Okrem základnej verzie, ktorú produkoval Max Martin, sú k dispozícii aj tanečné úpravy, skladbu zremixovali ZHU a Tiësto.