Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

Polícia upozorňuje topoľčianskych seniorov na podozrivé telefonáty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Páchatelia kontaktovali seniorov telefonicky pod zámienkou, že volá lekár, prípadne príbuzný, ktorý potrebuje pôžičku na pokrytie nákladov spojených s lekárskou starostlivosťou.

Topoľčany 22. septembra (TASR) – Topoľčianska polícia upozorňuje seniorov na podozrivé telefonáty. V posledných dňoch sa polícii ozvalo viacero osôb, ktorých rodičia alebo starí rodičia sa dostali do kontaktu s podozrivými osobami.

Kontaktovali ich telefonicky pod zámienkou, že volá lekár, prípadne príbuzný, ktorý potrebuje pôžičku na pokrytie nákladov spojených s lekárskou starostlivosťou. Ďalším dôvodom bolo odškodné pre iného účastníka dopravnej nehody, ktorej mal byť daný príbuzný kontaktujúci seniora účastníkom, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.



Po požadované peniaze si mala prísť cudzia osoba. „Keďže si seniori tieto skutočnosti overili, nedošlo ani v jednom prípade k odovzdaniu finančnej hotovosti. Máme však obavu, že by mohli pokusy o toto podvodné konanie aj naďalej pretrvávať,“ upozorňuje polícia.