Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

V interaktívnej road movie si hlavnú ženskú úlohu zahrá Slovenka

Na snímke britský herec Jude Law (uprostred), slovenská herečka Gabriela Marcinková a nemecký herec Moritz Bleibtreu (vpravo) prichádzajú na európsku premiéru filmu 360, ktorý bol otváracím filmom londýnskeho filmového festivalu 12. októbra 2011 v Londýne Foto: TASR/AP

Slovenská herečka Gabriela Marcinková získala hlavnú ženskú úlohu vo filme Move On.

Bratislava 10. júla (TASR) - Slovenská herečka Gabriela Marcinková získala hlavnú ženskú úlohu v interaktívnej road movie Move On. Do filmu, ktorý patrí medzi nové projekty známeho telekomunikačného operátora, ju obsadil režisér Asger Leth, Gabriela si zahrá po boku hviezdneho hereckého kolegu Madsa Mikkelsena. TASR informoval Martin Vidan zo spoločnosti Slovak Telekom. "Do príbehu filmu zasiahli alebo sa v ňom v rôznych úlohách objavia filmoví fanúšikovia z 11 európskych krajín. Nakrúcať sa začína už dnes, filmári neobídu ani Slovensko," priblížil medzinárodný projekt.

Gabriela Marcinková už v minulosti zaujala medzinárodnú filmovú komunitu, keď pracovala s uznávanými režisérmi Neilom Jordanom a Fernandom Meirellesom.

"Som nesmierne šťastný, že táto pôvabná a pôsobivá vychádzajúca herecká hviezda sa stala súčasťou nášho tímu. Podpora nových mladých talentov je jednou z prvoradých motivácií a cieľov tohto výnimočného projektu," komentoval aktuálnu spoluprácu s talentovanou Slovenkou režisér Asger Leth.

Interaktívnu road movie Move On začali nakrúcať dnes v Rotterdame. Filmový štáb sa následne presunie do Amsterdamu. Za šesť týždňov prejde krížom cez Európu, pričom sa zastaví v ôsmich krajinách. Filmári okrem Holandska navštívia Rakúsko, Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Čiernu Horu, Macedónsko a Nemecko.