Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

V Taliansku zadržali 7 ľudí, poskytli falošné doklady džihádistom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zadržané osoby, ktoré sú podozrivé z členstva v medzinárodnej organizácii špecializujúcej sa na falšovanie dokladov, sú občanmi východoeurópskych krajín.

Miláno 11. júna (TASR) - Sedem ľudí zadržala polícia v Miláne a ďalších lombardských mestách pre obvinenia, že poskytli falošné doklady totožnosti militatným islamistom. Ako informovala v piatok agentúra APA s odvolaním sa na políciu, medzi osobami, ktoré týmto spôsobom získali falošné preukazy, bol aj páchateľ teroristického útoku vo Viedni z vlaňajšieho novembra.

Zadržané osoby, ktoré sú podozrivé z členstva v medzinárodnej organizácii špecializujúcej sa na falšovanie dokladov, sú občanmi východoeurópskych krajín. Vyšetrovanie prípadu vedie milánska protiteroristická prokuratúra.

Teroristický útok vo Viedni z 2. novembra 2020, ktorý spáchal prívrženec extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), si vyžiadal štyri obete na životoch a najmenej 22 zranených. Páchateľa Kujtima Fejzulaia, ktorý mal rakúske aj severomacedónske občianstvo, polícia krátko po útoku zastrelila.

Fejzulai bol v decembri 2019 predčasne prepustený z väzenia, kde si odpykával trest za pokus vycestovať do Sýrie a bojovať tam po boku džihádistov z IS.