Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Známy festival Sziget sa vracia

Na arhcívnej snímke vstup do areálu medzinárodného hudobného festivalu Sziget v Budapešti. Foto: TASR - Jakub Kotian

Organizátori festivalu museli pre pandémiu vynechať dva ročníky, teraz však už pracujú na tom, aby sa Sziget vrátil v roku 2022 v plnej sile.

Bratislava 3. augusta (TASR) - Jeden z najväčších a najlepších európskych festivalov Sziget sa uskutoční od 10. do 15. augusta 2022. Fanúšikovia si môžu už teraz, v špeciálnej 48 hodinovej akcii, kúpiť permanentky za najnižšie ceny. TASR o tom informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

Sziget festival sa pripravuje na návrat v roku 2022 a veľkolepú oslavu s najväčšími menami hudobnej scény a najlepšími vystupujúcimi vo svojej histórii. Organizátori festivalu museli pre pandémiu vynechať dva ročníky, teraz však už pracujú na tom, aby sa Sziget vrátil v roku 2022 v plnej sile. V roku 2019 privítal viac ako pol milióna návštevníkov z viac ako 100 krajín, ktorí mali šancu užiť si viac ako 1000 hudobníkov a umelcov, vedcov či aktivistov, ako napríklad Eda Sheerana, Foo Fighters, Post Maloneho, ale aj Jane Goodallovú či Emtithal Mahmoudovú.



Sziget festival 2022 očakáva fanúšikov z celého sveta a prvá možnosť kúpiť si festivalovú permanentku bude od 12. augusta o 10.00 h, predaj bude trvať len 48 hodín. Ďalší sa spustí na jeseň, keď organizátori zverejnia aj prvé mená z budúcoročného programu. Najaktuálnejšie informácie o festivale sú k dispozícii na jeho webovej stránke.

Cieľom festivalu je priniesť počas šiestich dní tie najväčšie mená hudobnej scény z najrôznejších žánrov. Je to hudobný a kultúrny festival, ktorý návštevníkom ponúka koncerty, umelecký program, predstavenia či besedy. Pozrieť si môžu i divadelné a cirkusové predstavenie alebo si zašportovať či len tak odpočinúť na pláži.

Sziget v maďarčine znamená ostrov, samotný festival sa nachádza na Óbuda ostrove v srdci Budapešti.