Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Vedenie Donbassu darovalo mládeži Slovana šek na 50-tisíc eur

Symbolický šek na finančnú čiastku v hodnote 50 000,- € odovzdali do rúk hlavného trénera športových hokejových tried Jána Lipianskeho kapitán ukrajinského klubu Ruslan Fedotenko a gólman Ján Laco. Foto: HC Slovan

Symbolický šek odovzdali do rúk hlavného trénera hokejových tried Slovana Jána Lipianskeho kapitán Donbassu Ruslan Fedotenko a slovenský brankár v jeho službách Ján Laco.

Bratislava 27. marca (TASR) - Vedenie hokejového klubu KHL Donbass Doneck venovalo vo štvrtok slovenskému účastníkovi súťaže HC Slovan Bratislava peňažný šek vo výške 50.000 eur pre rozvoj mládeže. Dôvodom podpory bolo vytvorenie domáceho prostredia pre ukrajinský tím zo strany "belasých" a možnosť odohrať dva domáce duely semifinále play off v Západnej konferencii proti Levu Praha v Slovnaft aréne.

Symbolický šek odovzdali do rúk hlavného trénera hokejových tried Slovana Jána Lipianskeho kapitán Donbassu Ruslan Fedotenko a slovenský brankár v jeho službách Ján Laco. "Po ukončení nášho pobytu v Bratislave sa vedenie nášho klubu na čele s pánom Kolesnikovom spontánne rozhodlo venovať za Donbass Doneck finančnú čiastku pre rozvoj mládežníckych kategórii HC SLOVAN Bratislava. Ide predovšetkým aj o prejav osobnej vďaky vášmu klubu, ktorý nám v ťažkej situácii pomohol a vytvoril počas domácich stretnutí žičlivé prostredie,“ cituje oficiálny web belasých slová Fedotenka.

K finančnej podpore sa vyjadril aj reprezentačný brankár Ján Laco: "Verím, že táto finančná čiastka pomôže v tréningovom procese, rozvoji mladých hráčov a podarí sa nám vychovávať viac talentov, ktorí budú robiť dobré meno slovenskému hokeju."

Šiesty zápas semifinálovej série na Západe, v ktorej vedú hokejisti Leva Praha 3:2 na zápasy, sa napokon odohrá v domácej aréne Donbassu. Vo štvrtok to Donecku schválilo vedenie KHL, oba tímy sa už vo štvrtok presunuli na Ukrajinu. Prípadný siedmy duel série sa bude konať v nedeľu v Prahe.