Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Dušan Gregor sa stal novým trénerom Vladivostoku

Dušan Gregor Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Päťdesiatdvaročný kormidelník odštartoval svoju trénerskú kariéru na striedačke juniorskej reprezentácie SR do 20 rokov.

Vladivostok 21. mája (TASR) - Ruský klub Kontinentálnej hokejovej ligy Admiral Vladivostok povedie v budúcej sezóny Dušan Gregor. Slovenský tréner má za sebou úspešné účinkovanie vo Vyššej hokejovej lige (VHL), kde doviedol kazašské mužstvo Sary Arka Karaganda k zisku majstrovského titulu. Teraz sa prvýkrát v kariére postaví na striedačku klubu pôsobiaceho v nadnárodnej súťaži.

"Rusko je pre mňa druhá najväčšia hokejová mocnosť na svete. Mám 52 rokov a pochopil som, že pre môj trénerský rast je toto najlepšia voľba. Vo Vladivostoku by som rád začal od nuly, pripravím tím na sezónu a budem za jeho výkony na ľade zodpovedný," povedal Gregor pre oficiálnu stránku Admiralu.

Päťdesiatdvaročný kormidelník odštartoval svoju trénerskú kariéru na striedačke juniorskej reprezentácie SR do 20 rokov. Neskôr odišiel na dva roky do Liberca, odkiaľ sa cez zastávku v Martine vrátil do Dukly Trenčín ako hlavný tréner. V sezóne 2012/2013 však odišiel do VHL, kde najskôr trénoval Sokol Krasnojarsk a následne získal titul s Karagandou.