Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Graňák sa vracia do zostavy Dinama Moskva

Dominik Graňák, Dinamo Foto: TASR/Michal Svítok

Tridsaťročný zadák, ktorý bol mimo hry od konca januára a prišiel aj o štart na ZOH v Soči, by sa mal predstaviť už v pondelkovom zápase na ľade Lokomotivu Jaroslavľ.

Moskva 10. marca (TASR) - Slovenský hokejový obranca Dominik Graňák je po zlomenine nohy pripravený pomôcť moskovskému Dinamu v 1. kole play off KHL. Tridsaťročný zadák, ktorý bol mimo hry od konca januára a prišiel aj o štart na ZOH v Soči, by sa mal predstaviť už v pondelkovom zápase na ľade Lokomotivu Jaroslavľ.

"Po zranení som mal individuálny tréningový program, postupne som začal s korčuľovaním. V prvých dvoch zápasoch série som ešte nebol pripravený nastúpiť, no počas uplynulých dvoch dní som už trénoval s chalanmi, ktorí nemohli nastúpiť na duely s Lokomotivom, a cítil som sa už oveľa lepšie. Som pripravený nastúpiť," povedal Graňák pre R-Sport.

Graňák sa zranil na konci januára v súboji s Dinamom Riga, keď po kontakte s protihráčom stratil rovnováhu a v rýchlosti narazil nohami do mantinelu. Zápasy slovenského tímu na olympijskom turnaji v Soči tak sledoval len doma pred televíznou obrazovkou.

Dinamo, ktoré v KHL obhajuje tituly z posledných dvoch rokov, vyhralo oba domáce zápasy štvrťfinále Západnej konferencie s Lokomotivom. Ďalšie dve stretnutia série sa hrajú v Jaroslavli 10. a 11. marca.