Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

CSKA Moskva víťazom ruského šampionátu, bronz pre Čajkovského Dinamo

Potýčka hráčov moskovského CSKA a petrohradského SKA v prvom semifinálovom zápase Západnej konferencie KHL CSKA Moskva - SKA Petrohrad v Moskve 28. marca 2019. CSKA zvíťazilo 2:1. Foto: FOTO TASR/AP

Okrem držiteľa Gagarinovho pohára vyhlasujú v Rusku každoročne aj národného majstra, ktorého určujú spomedzi ruských účastníkov KHL.

Moskva 3. júla (TASR) - Ruská hokejová federácia (RHF) rozhodla, že víťazom majstrovstiev Ruska za sezónu 2019/2020 sa stane CSKA Moskva. Armádny klub vyhral v nedokončenom ročníku základnú časť Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) a v play off hladko prešiel cez 1. kolo. Vyraďovačku počas 2. kola stopla pandémia koronavírusu, ktorá neumožnila sezónu dohrať.

Okrem držiteľa Gagarinovho pohára vyhlasujú v Rusku každoročne aj národného majstra, ktorého určujú spomedzi ruských účastníkov KHL. RHF sa rozhodla udeliť titul aj v tomto roku, hoci sezónu riadne nedokončili. Umiestnenie určili na základe postavenia v základnej časti a výsledkov v 1. kole play off. CSKA sa stal majstrom pred dvojicou tímov Ak Bars Kazaň a SKA Petrohrad, ktoré zhodne získali strieborné medaily, keďže majú rovnaké ukazovatele vo všetkých kľúčových štatistikách. FHR udelila aj bronz, dostane ho moskovské Dinamo v kádri so slovenským obrancom Michalom Čajkovským. Informovali o tom agentúra TASS a oficiálny web RHF.