Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

Kovaľčuk sa vrátil do KHL, podpísal zmluvu s Omskom

Iľja Kovaľčuk, archívne foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Kovaľčuk sa v uplynulých dvoch sezónach snažil o reštart svojej zámorskej kariéry, ktorú prerušil v roku 2013 a následne päť rokov pôsobil v SKA Petrohrad.

Omsk 27. decembra (TASR) – Ruský útočník Iľja Kovaľčuk bude opäť pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige. Jeho novým zamestnávateľom sa stal Avangard Omsk, s ktorým podpísal zmluvu pre sezónu 2020/2021 s následnou opciou. Informovala o tom oficiálna klubová stránka.

Kovaľčuk bude v novom pôsobisku hrať pod trénerom Bobom Hartleyom, s ktorým sa pozná z účinkovania v Atlante Trashers.

„Počas nedávneho obdobia sme s Iľjom aktívne rokovali. Rovnako ako my mal aj on určité podmienky na uzavretie zmluvy a dal si prestávku, aby si všetko premyslel. Potom sme sa už rýchlo dohodli. Spoliehame sa na jeho pomoc nielen na ľade, ale aj v kabíne. Potrebujeme lídra, ktorý dokáže viesť tím a ísť príkladom pre spoluhráčov," povedal generálny manažér Avangardu Omsk Alexej Volkov.

Kovaľčuk sa v uplynulých dvoch sezónach snažil o reštart svojej zámorskej kariéry, ktorú prerušil v roku 2013 a následne päť rokov pôsobil v SKA Petrohrad. V roku 2018 podpísal trojročnú zmluvu s Los Angeles Kings, no počas sezóny 2019/2020 ho klub zaradil na listinu nechránených hráčov. Následne si zahral za Montreal aj Washington, no napokon sa rozhodol pre návrat do Ruska.