Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

Slovanista Nagy je tretí najlepší strelec KHL za Kovaľčukom a Hagmanom

Oslavné gesto Ladislava Nagya po góle do bránky Medveščaku. Foto: KHL.ru

Útočník belasých Laco Nagy má v aktuálnom ročníku KHL o jeden gól menej ako hviezdy Kovaľčuk a Hagman, ale tí hrali o jeden zápas viac.

BRATISLAVA 27. septembra (Teraz.sk) – Útočník HC Slovan Bratislava Ladislav Nagy je aktuálne na tretej priečke v tabuľke strelcov gólov celej KHL. Na konte má okrúhlu desiatku presných zásahov do brán súperov. Pred Nagyom sú v tabuľke strelcov gólov len dve hviezdy súťaže - iľja Kovaľčuk z SKA Petrohrad a Niklas Hagman z Jokeritu Helsinky, obaja dali o gól viac ako útočná opora belasých.

Hokejová hviezda Iľja Kovaľčuk sa teší po góle v zápase s Lokomotivom Jaroslavľ.
Foto: KHL.ru
Na rozdiel od Nagya však obaja odohrali všetkých deväť zápasov svojich klubov, Nagy v jednom pauzoval. Proti CSKA Moskva nenastúpil pre zranenie ramena. Rovnaký počet gólov ako Nagy zatiaľ strelil aj Sergej Širokov z Avangardu Omsk, ale on na to potreboval o jeden zápas viac ako krídlo Slovana.





Bombardérovi Slovana Nagyovi sa darí najmä v zápasoch proti Medveščaku Záhreb. Dvakrát už tomuto rivalovi nastrieľal hetrik, v jednom zápase dal jediný gól Slovana. „Neviem čím to je, no v zápasoch proti Záhrebu mi to tam proste padá - ďalšie tri góly ma tešia, o to viac že sme dnes vyhrali za tri body,“ uviedol Nagy pre klubovú stránku Slovana po sobotnom dueli v Záhrebe.

Zápas Slovan - Medveščak 4.9.2014 (prvý hetrik L. Nagya v sezóne):





Zápas Medveščak - Slovan 26.9.2014 (druhý hetrik Nagya v sezóne):





Slovenský zástupca v KHL určite ocení, ak si Laco Nagy vysokú efektivitu streľby udrží aj v ďalšej fáze súťaže. V sobotu ukončil Slovan smolnú sériu prehier, jeho nový fínsky tréner má vysoké ambície. Už v pondelok o 19:00 proti Dinamu Minsk v SLOVNAFT Arene sa chce snažiť Slovan prezentovať podobným herným štýlom ako v dvojzápase s Medveščakom s množstvom striel a ešte väčším dôrazom pred súperovým gólmanom. „Mám rád tvrdý a útočný hokej, ktorý sa budeme snažiť predvádzať. Chceme prilákať fanúšikov do hľadiska, aby boli zápasy stále vypredané. Budeme sa snažiť hrať súboje plní emócií, ísť za víťazstvami,“ povedal Matikainen pre stránku Slovana.