Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

Gól slovanistu Nagya bol v úvode KHL najkrajší, vyhral TOP-10

Útočník Slovana Ladislav Nagy sa teši z gólu v zápase KHL medzi HC Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 14. septembra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Do prvej TOP-10 gólových zakončení v novej sezóne KHL sa zmestil Laco Nagy hneď dvakrát. Ani švédsky brankár belasých Johan Backlund sa nedal na začiatku sezóny zahanbiť.

BRATISLAVA 19. septembra (Teraz.sk) – Laco Nagy zažíva vstup do sezóny KHL ako sa patrí! Jeho hokejové umenie zaujalo aj tvorcov desiatky najkrajšich gólov ligy, ktorú budú pravidelne každý týždeň zostavovať počas celého ročníka na stránke Khl.ru. Hneď v prvom rebríčku sa na trón posadil ostrostrelec prvého útoku belasých so svojim neuveriteľným sólom v zápase s AK Bars Kazaň, keď prešiel ako nôž maslom cez obranu súpera a zakončil do bránky bezmocného Andersa Nillsona.




Do Top-10 najkrajších gólov sa ako jedinému dostal ešte jeden presný zásah Nagya. S ním získal šieste miesto. Bolo to za parádičku v zápase s Medveščakom Záhreb, kde si Nagy pripísal dokonca hetrik. Najviac sa páčil a do góloparády sa prebojoval druhý Lacov gól z 10. minúty zápasu. Puk mu nevzali ani dvaja brániaci hráči súpera a povymetal pavučinky v ľavom hornom rohu Dekanichovej brány.

Za kanonierom Slovana v tabuľke gólovej krásy zostali skutočne zvučné mená: Jonathan Cheechoo z Dinama Minsk, Sergej Kalinin z Avangardu, či elitný útok Metallurkgu Magnitogorsk Mozjakin –Kovář –Zaripov s akciou na jeden dotyk.



Ani švédsky brankár belasých Johan Backlund sa nedal na začiatku sezóny zahanbiť. V rebríčku najlepších zákrokov brankárov prvého týždňa mu patrí deviate miesto. Aj gólman belasých sa páčil v otváracom zápase s Medveščakom, konkrétne jeho zákrok z druhej tretiny, keď najprv kryl prudkú strelu od modrej a potom dorážku Billa Thomasa. Oplatí sa však pozrieť aj na kráľa brankárskych zákrokov Vlada Fokina, ktorý čaroval v bránke Traktora Čeljabinsk v zápase proti CSKA Moskva.