Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Hudáček podpísal ročnú zmluvu s kazašským klubom Barys Nur-Sultan

Na snímke zľava brankári Filip Surák a Július Hudáček počas prvého tréningu na ľade nováčika extraligy HK Spišská Nová Ves v pondelok 26. júla 2021. Foto: TASR - Milan Kapusta

Hudáček pôsobil v minulej sezóne v dvoch tímoch. Sezónu začal v drese Dinama Riga v KHL a v januári 2022 prestúpil do Sparty Praha.

Nur-Sultan 13. septembra (TASR) - Slovenský hokejový brankár Július Hudáček mieri z českej extraligy do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Tridsaťštyriročný bývalý reprezentant sa dohodol na ročnej zmluve s kazašským tímom Barys Nur-Sultan. Informoval o tom oficiálny web klubu.

Hudáček pôsobil v minulej sezóne v dvoch tímoch. Sezónu začal v drese Dinama Riga v KHL a v januári 2022 prestúpil do Sparty Praha. S českým klubom sa dostal až do finále českej extraligy, kde jeho tím nestačil na HC Oceláři Třinec 2:4 na zápasy.

V prebiehajúcej sezóne pôsobí v KHL sedem slovenských hokejistov. Bronzoví medailisti zo ZOH v Pekingu - brankár Patrik Rybár (Spartak Moskva), obranca Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk) a útočník Michal Krištof (Admiral Vladivostok). Okrem nich aj brankár Adam Húska (Torpedo Nižnij Novgorod), bek Christián Jaroš (Avangard Omsk) a útočníci Samuel Buček (Neftechimik Nižnekamsk) a Adam Liška (Severstaľ Čerepovec). Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) nezakázal reprezentovať hráčom, ktorí pôsobia v Rusku a v KHL.