Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Hutchinson dostal za zákrok na Nagya dvojzápasový dištanc

Ladislav Nagy po surovom zákroku Hutchinsona mieri na striedačku. Foto: KHL.ru

Obranca Medveščaku Záhreb Andrew Hutchinson v piatok surovým zákrokom zasiahol strelecké eso belasých Nagya lakťom do tváre.

Moskva 29. septembra (TASR) - Obranca Medveščaku Záhreb Andrew Hutchinson si za zákrok na Ladislava Nagya v piatkovom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy so Slovanom Bratislava (1:3) odsedí najbližšie dva zápasy. Rozhodla o tom disciplinárna komisia KHL.

V 49. minúte duelu za stavu 1:1 akciu spoluhráča Pelletiera dokončil Hutchinson surovým zákrokom na Nagya, keď útočníka Slovana, ktorý sa vracal dozadu pomôcť spoluhráčom, zasiahol lakťom do tváre. Nagy narazil hlavou do hornej žŕdky bránky hostí a z ľadu odišiel s krvavým zranením. Na striedačke mu museli ošetriť tržnú ranu na tvári, bol však schopný ďalej hrať. Američan dostal od rozhodcov trest na 5 min + DKZ a putoval predčasne pod sprchy. Slovanisti následnú päťminútovú presilovku využili, keď v nej víťazný gól strelil práve Nagy, ktorý potom v záverečných sekundách gólom do prázdnej bránky zavŕšil svoj hetrik.

Zákrok na Ladislava Nagya môžete vidieť v tomto videu v čase 4:00




Disciplinárna komisia nadnárodnej súťaže si ešte raz preštudovala celú situáciu a nielenže potvrdila rozhodnutie arbitrov, ale Hutchinsonovi navyše udelila trest na ďalšie dve súťažné stretnutia. Tridsaťštyriročný zadák tak nezasiahne do pondelkového a ani stredajšieho zápasu, keď Medveščak dvakrát privíta na domácom ľade suveréna súťaže SKA Petrohrad. Informáciu priniesla oficiálna webstránka KHL.