Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Slovan si udržal Janusa aj pre ďalšiu sezónu

Na snímke brankár Jaroslav Janus po tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Štokholme a Helsinkách, vo fínskej metropole Helsinki v sobotu 11. mája 2013. Foto: TASR/Martin Baumann

O post brankárskej jednotky bude Janus v tíme Rostislava Čadu bojovať so Švédom Johanom Backlundom.

Bratislava 3. júna (TASR) - Hokejový brankár Jaroslav Janus bude pôsobiť v drese slovenského účastníka KHL HC Slovan Bratislava aj v budúcej sezóne. S klubom podpísal v utorok kontrakt do 30. apríla 2015.

O post brankárskej jednotky bude Janus v tíme Rostislava Čadu bojovať so Švédom Johanom Backlundom, ktorý sa s vedením "belasých" dohodol na ročnej zmluve len prednedávnom.

Dvadsaťštyriročný Janus prišiel do Slovana v roku 2012 z tímu AHL Norfolk Admirals. V prvej sezóne Bratislavčanov v nadnárodnej súťaži odchytal pri postupe do play off 47 stretnutí, v ktorých sa úspešnosť jeho zásahov vyšplhala takmer na hranicu 93 percent. V uplynulom ročníku sa postavil do bránky v 41 dueloch. Do vyraďovacej súťaže sa s "belasými" neprebojoval a v Pohári nádeje neprešiel s tímom cez 1. kolo, v ktorom ho vyradil neskorší finalista Dinamo Minsk. Slovensko reprezentoval na nedávno skončených MS v Minsku. Informoval oficiálny klubový web.