Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Byť vo finále je úspech, zatiaľ mi to úplne nedochádza, tvrdí Cingeľ

Hráč HC Lev Praha Lukáš Cingeľ Foto: TASR/Michal Svítok

Prehra v rozhodujúcom dueli mrzela aj slovenského útočníka Lukáša Cingeľa. Lev Praha podľahol na ľade Magnitogorska 4:7.

Praha 1. mája (TASR) - Jediné víťazstvo delilo hokejistov Leva Praha od zisku Gagarinovho pohára. V siedmom finále play off KHL však podľahli na ľade Magnitogorska 4:7 a z prestížnej trofeje sa tak mohol premiérovo tešiť Metallurg. V českom tíme po záverečnom klaksóne zavládol smútok, prehra v rozhodujúcom dueli mrzela aj slovenského útočníka Lukáša Cingeľa. "Keď sa rozhodlo až v siedmom zápase, bolí to o to viac," uviedol pre oficiálny web Leva.

Hostia mali zápas dobre rozbehnutý, v prvej tretine prestrieľali ruského súpera v pomere 18:7. V bránke Metallurgu však stál Vasilij Košečkin, ktorý bol počas celého zápasu hlavnou oporou domácich. Tí napokon v druhej tretine odskočili Pražanom na rozdiel dvoch gólov a v záverečnej 20-minútovke pridali tri góly, čím definitívne spečatili svoj triumf. "Každý už bol z toho všetkého unavený, každý mal toho dosť a šliapal z posledného. Nechcem hovoriť, že mali viac šťastia, my sme mali ohromné šance, ale tie sme nepremenili. Brankár to zakaždým chytil na poslednú chvíľu do lapačky. Naopak my sme inkasovali z tečovaných striel," skonštatoval Cingeľ.

Aj napriek záverečnému sklamaniu má Lev za sebou mimoriadne úspešný ročník. Vo svojej druhej sezóne sa prepracoval až do finále, pričom v play off vyradil Donbass Doneck či Lokomotiv Jaroslavľ. "Byť vo finále je určite super úspech, ale ešte mi to asi úplne nedochádza. Chlapci bojovali, makali sme celú sezónu... Celá sezóna sa rozhodovala v jednom zápase a ten sme, žiaľ, prehrali. Je to veľká škoda," pokračoval slovenský benjamínok.

Lev svojimi výsledkami prilákal na zápasy tisícky ľudí. Vo štvrtom vzájomnom súboji s Magnitogorskom si do O2 arény našlo cestu prvýkrát v histórii KHL viac ako 17.000 divákov. "Chcem im moc poďakovať, boli po celú sezónu super. Občas to mali veľmi ťažké, keď sa naše stretnutie krížili so Spartou alebo inými zápasy. Ale aj tak sa snažili chodiť a povzbudzovať a všetko to vyvrcholilo v play-off, kde ich na naše zápasy nakoniec chodilo aj 17-tisíc," dodal pre levpraha.cz Cingeľ.