Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

KHL: Hráčmi týždňami Košečkin, Murphy a Jaškin

Ilustračná snímka. Foto: TASR/ Pavel Neubauer

Najlepším brankárom ôsmeho týždňa základnej časti KHL sa stal Košečkin, ktorý priviedol Metallurg k dvom víťazstvám v troch zápasoch.

Moskva 28. októbra (TASR) - Hráčmi týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stali brankár Vasilij Košečkin z Metallurgu Magnitogorsk, obranca Trevor Murphy z Červenej hviezdy Kchun-lun a útočník Dmitrij Jaškin z Dinama Moskva. Mená ocenených zverejnil v pondelok oficiálny web nadnárodnej súťaže.

Najlepším brankárom ôsmeho týždňa základnej časti KHL sa stal Košečkin, ktorý priviedol Metallurg k dvom víťazstvám v troch zápasoch. V dueloch s Kazaňou (1:0 sn) a Jekaterinburgom (3:0) nedostali ani jeden gól. Celkovo mal v troch stretnutiach úspešnosť zásahov 96,94 percenta a priemer 0,98 inkasovaného gólu na zápas. V priebehu dvoch týždňov ťahal sériu 242 minút a 34 sekúnd bez inkasovaného gólu, čo je klubový rekord a piata najdlhšia šnúra v histórii súťaže.

Za najlepšieho obrancu uplynulého týždňa vyhlásili Kanaďana Murphyho, ktorý v troch zápasoch, z toho dvoch víťazných, nazbieral tri body (2+1) a dve plusky. Bodoval vo všetkých troch stretnutiach.

Titul najlepšieho útočníka si vyslúžil Jaškin, český krídelník pomohol moskovskému Dinamu k dvom výhram, pričom získal šesť bodov (2+4) a štyri plusky. Bodoval v oboch zápasoch, proti Amuru si pripísal šyri asistencie, proti Admiralu dvakrát skóroval.

Najlepším nováčikom týždňa sa stal Daniil Isajev. Devätnásťročný brankár Lokomotivu Jaroslavľ priviedol svoj tím k dvom víťazstvám v predĺžení, pričom zaznamenal úspešnosť zásahov 92,5 percenta a priemer inkasovaných gólov stlačil na 1,83.