Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

KHL: Rulík sa stal novým trénerom Pardubíc

Tréner Radim Rulík Foto: TASR/František Iván

Pardubice chcú v budúcej sezóne prelomiť desaťročné čakanie na majstrovský titul.

Pardubice 26. apríla (TASR) - Novým trénerom hokejistov Dynama Pardubice sa stal Radim Rulík. Do českého extraligového klubu prišiel z Mladej Boleslavi a na striedačke nahradil Richarda Krála, ktorý z tímu odišiel na konci marca. V Dyname pôsobí aj slovenský útočník Matej Paulovič, ku ktorému by sa mal onedlho pridať obranca Peter Čerešňák.

Pardubice chcú v budúcej sezóne prelomiť desaťročné čakanie na majstrovský titul. Za týmto účelom vykúpili Rulíka zo zmluvy, ktorá platila do jari 2023. Okrem toho plánujú do tímu priviesť nielen Čerešňáka, ale aj ďalších dvoch obrancov Tomáša Dvořáka a Davida Musila.

Spolu s Králom skončili minulý mesiac na striedačke Pardubíc aj obaja asistenti a manažér Tomáš Rolinek. Tím sa s nimi rozlúčil po vypadnutí s Českými Budějovicami vo štvrťfinále play off 1:4 na zápasy. Z klubu podľa informácií českých médií odíde aj slovenský obranca Juraj Mikuš, ktorý by si mal obliekať dres Vítkovíc.

Rulík získal ako asistent trénera s českou reprezentáciou titul majstra sveta v roku 2005 a v Mladej Boleslavi strávil štyri roky. Tím priviedol dvakrát medzi najlepšiu osmičku a raz do semifinále. V bývalom klube ho nahradil Ladislav Čihák, ktorý v tejto sezóne priviedol Hradec Králové k prvenstvu v základnej časti.

"Pardubice vždy patrili ku kvalitným extraligovým organizáciám. Je tu krásna hala, sú tu skvelí fanúšikovia a pekné prostredie," uviedol Rulík, ktorý v minulosti pôsobil aj v Plzni, Sparte Praha či Litvínove, s ktorým získal v roku 2015 majstrovský titul. V ročníku 2011/2012 viedol v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) HC Lev Poprad.