Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia KHL

KHL: Zohorna skončil sezónu v Rusku z rodinných dôvodov

Tomáš Zohorna, archívna snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Zohorna odohral posledný zápas v tejto sezóne vo štvrtok dopoludnia proti Salavatu Julajev Ufa.

Moskva 28. januára (TASR) - Český hokejista Tomáš Zohorna z Amuru Chabarovsk predčasne ukončil sezónu v KHL z rodinných dôvodov. Ruský klub o tom informoval na svojom webe.

Zohorna odohral posledný zápas v tejto sezóne vo štvrtok dopoludnia proti Salavatu Julajev Ufa. "Počas mojej kariéry boli u mňa záujmy tímu na prvom mieste. Ale hlavnou vecou v živote muža je vždy rodina a príde okamih, keď musíme byť spolu. Čoskoro sa s manželkou staneme rodičmi. Vo februári očakávame narodenie nášho prvého dieťaťa. V tejto dobe musíme byť spolu, najmä vzhľadom na všetky ťažkosti spojené s pandémiou a obmedzeniami platnými vo svete. Preto odohrám môj posledný zápas za Amur v tejto sezóne. Žiadam vás o pochopenie môjho rozhodnutia a tiež chcem poďakovať vedeniu klubu, spoluhráčom a trénerom za spoluprácu a tiež vám, úžasným fanúšikom Chabarovska. Vaša podpora mi pomohla počas týchto nezabudnuteľných šiestich sezón. Chabarovsk, zaujal si v mojom srdci špeciálne miesto. Možno sa ešte uvidíme, ale v každom prípade si ťa budem pamätať po celý život," napísal Zohorna.

Český reprezentant prestúpil do Amuru pred začiatkom sezóny 2015/2016, s klubom si raz zahral vo vyraďovačke. V tejto sezóne mal na drese kapitánske "céčko".