Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Lokomotiv zdolal Lev a vo finále Západu znížil stav série na 1:3

KHL Foto: internet

Piate finále play off v Západnej konferencii je na programe vo štvrtok v Prahe.

Jaroslavľ 8. apríla (TASR) - Hokejisti Lokomotivu Jaroslavľ odvrátili prvú postúpovú možnosť Leva Praha na účasť na bojoch o Gagarinov pohár v play off KHL 2013/2014. Vo štvrtom dueli konferenčného finále Západu zdolali český klub na domácom ľade 3:2 pp, keď sa o víťazný gól postaral Sergej Plotnikov 19 sekúnd pred koncom prvého predĺženia. Lokomotiv tak znížil stav série na 1:3.

Po bezgólovej prvej tretine poslal Lev do vedenia v 25. minúte Jiří Novotný. Päť minút pred druhou sirénou síce dokázal vyrovnať Jegor Jakovlev, pražskému klubu však prinávrátil tesné vedenie 2:1 v 39. minúte Nathan Oystrick. Domáci sa dočkali druhého presného zásahu v zápase až v 54. minúte, keď sa presadil Sergej Konkov. V závere tretej časti hry mali hráči Leva k dispozícii presilovku, a hoci zovreli domácich pred brankárom Curtisom Stanfordom, víťazný gól nedosiahli. Ten prišiel až 19 sekúnd pred koncom prvého predĺženia, vôbec prvého v celej sérii, keď sa o víťazstvo Lokomotivu postaral Plotnikov.

Piate finále play off v Západnej konferencii je na programe vo štvrtok, v pražskej O2 aréne sa úvodné buly vhodí o 19.00 h.

Play off KHL

Západná konferencia - 4. finále

Lokomotiv Jaroslavľ - Lev Praha 3:2 pp (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0) /stav série: 1:3/

Góly: 35. Jakovlev, 54. Konkov, 80. Plotnikov - 25. Novotný, 39. Oystrick