Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Po zlej správe z NHL, nemá tréner Vůjtek dobré správy ani z KHL

Na snímke slovenský ľavý krídelník Marcel Hossa (Dinamo). Foto: TASR/Martin Baumann

Trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie prichádzajú v poslednej dobe samé "jóbove zvesti."

Bratislava 22. januára (TASR) - Na zoznam zranených slovenských hokejistov pribudol pred blížiacim sa olympijským turnajom v Soči najnovšie útočník Marcel Hossa. Legionár lotyšského Dinama Riga sa zranil v zápase KHL proti Amuru Chabarovsk, keď sa zrazil s obrancom Ilšatom Biľalovom a stretnutie nedohral. Doba liečby bude trvať minimálne 14 dní.

Utorňajšie vyšetrenie u primára kliniky Sportclinic Vladimíra Luptáka potvrdilo, že mladší zo súrodeneckej dvojice Hossovcov má poškodený bočný väz v ľavom kolene a bude mimo hry minimálne dva týždne. "Čas je teraz môj najväčší nepriateľ," cituje 32-ročného Marcela Hossu oficiálny portál SZĽH (www.hockeyslovakia.sk). "Určite však zostávam pozitívne naladený a verím, že sa dám do začiatku olympijských hier dokopy. Od stredy začínam s intenzívnou rehabilitáciou a využijem všetky dostupné metódy na to, aby bolo moje koleno čo najskôr v poriadku," pridal Marcel Hossa, ktorý v tejto sezóne strelil za Dinamo 20 gólov.

Lekár Lupták zopakoval, že čas je teraz v prípade Marcela Hossu najväčším súperom. "Je to zranenie, ktorého optimálna doba liečenia je dva až štyri týždne, ale my urobíme všetko pre to, aby bol Marcel do štrnástich dní v poriadku. Veríme, že liečebný proces bude v jeho prípade úspešný. V Marcelovom prípade išlo o likvidačné zranenie kolena na koleno," povedal lekár slovenskej reprezentácie.

Okrem Marcela Hossu bol v utorok na rehabilitácii aj obranca Slovana Michal Sersen, ktorý sa po zranení slabín dáva postupne dokopy. "Prvý raz som už trénoval po zranení aj s tímom a našťastie ma bolí od svalovice celé telo. Dúfam, že slabiny tréningovú záťaž vydržia a všetko bude v poriadku. Do piatku budem trénovať ešte v Bratislave, v sobotu odletím za spoluhráčmi zo Slovana do Moskvy a v nedeľu by som chcel nastúpiť na zápas proti Podolsku. Verím, že moje telo záťaž vydrží a budem môcť hrať aj na olympiáde. Je pravda, že ZOH sú raz za štyri roky, ale v mojom prípade to môže byť pokojne tak, že len raz za život. Preto urobím všetko tak, aby som atmosféru pod piatimi kruhmi zažil na vlastnej koži," povedal pre hockeyslovakia.sk Michal Sersen, ktorý sa zranil v polovici decembra minulého roka a odvtedy neodohral ani jeden duel.