Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

NHL: McDavid sa ocitol na covidovej listine, príde o zápas s Torontom

Na archívnej snímke Connor McDavid. Foto: TASR/AP

Kapitán Edmontonu Oilers v tejto sezóne ešte nevynechal ani jeden duel profiligy a s 53 bodmi je momentálne najproduktívnejší hráč súťaže.

Edmonton 5. januára (TASR) - Kanadský hokejista Connor McDavid mieri na covidovú listinu. Kapitán Edmontonu Oilers a líder produktivity NHL tak nemôže nastúpiť v zápase na ľade Toronta Maple Leafs, ktorý je na programe v noci na štvrtok SEČ.

McDavid mal predtým spoločne s ďalším útočníkom "olejárov" Derekom Ryanom pozitívny antigénový test na koronavírus. Výsledky PCR testov neboli doposiaľ známe. Spolu s McDavidom i Ryanom nebude môcť hrať v súvislosti s COVID-19 protokolom ani obranca Tyson Barrie.

McDavid v tejto sezóne ešte nevynechal ani jeden duel profiligy a s 53 bodmi je momentálne najproduktívnejší hráč súťaže. "Ak vám vypadnú zo zostavy dvaja centri a jedným z nich je McDavid, nie je to vôbec pozitívna správa," uviedol pre oficiálnu webovú stránku NHL tréner Edmontonu Dave Tippett. Podľa neho má McDavid iba mierne symptómy.

Otáznik visel aj nad štartom lídra Toronta Austona Matthewsa, ktorý po pozitívnom antigénovom teste na koronavírus vynechal utorňajší tréning. PCR test však vyšiel s negatívnym výsledkom a tak sa mohol americký útočník opäť zapojiť do tréningového procesu. Podľa nhl.com nejaví Matthews žiadne príznaky ochorenia a proti Edmontonu nastúpi.