Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Prezident ligy Morozov potvrdil, že základná časť bude pokračovať

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vedenie KHL už v nedeľu odložilo tri najbližšie zápasy Dinamu Riga.

Moskva 11. januára (TASR) - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v utorok informovalo, že nemá v úmysle zastaviť základnú časť napriek enormnému nárastu prípadov koronavírusu v kluboch. Pozitívne testy na COVID-19 sa týkajú nielen hráčov, ale aj členov realizačných tímov a ďalších zamestnancov klubov.

K 11. januáru zaznamenali v KHL 126 pozitívnych testov od začiatku sezóny, 97 z nich patrilo hráčom. "Niektoré kluby sa k situácii ešte nevyjadrili, budeme chcieť poznať ich názor. Kluby, v ktorých je aktuálne priaznivá situácia, budú pokračovať v zápasoch," citovala agentúra TASS prezidenta profiligy Alexeja Morozova. KHL založili v roku 2008 a pôsobí v nej 24 profesionálnych klubov z Ruska, Bieloruska, Lotyšska, Fínska, Kazachstanu a Číny. V minulosti v nej hral aj Slovan Bratislava.

Vedenie KHL už v nedeľu odložilo tri najbližšie zápasy Dinamu Riga. Ako uviedol oficiálny web súťaže, v Diname malo 9. januára pozitívny test na koronavírus 14 hokejistov, jeden tréner a dvaja zástupcovia klubu. V Rige pôsobí aj slovenský brankár Július Hudáček. Ďalšie súboje mali a majú v januári kvôli covidu odložené aj CSKA Moskva, Kchun-lun, Nižnij Novgorod, Soči, Nur-Sultan, Omsk, Ufa či Jekaterinburg.