Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Šatan sa teší na reprezentáciu, téma Soči je uzavretá

Zo zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie v príprave na májové MS v Bielorusku 8. apríla 2014 v Bratislave. Na snímke hokejista Miroslav Šatan. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Definitíva o jeho účasti v príprave na svetový šampionát v Minsku padla minulý štvrtok po stretnutí s trénerom Vladimírom Vůjtekom a generálnym manažérom Ottom Sýkorom.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Miroslav Šatan sa po necelom roku vrátil do slovenskej hokejovej reprezentácie. Na utorňajšom zraze v Bratislave priznal, že tentoraz sa rozhodoval trošku dlhšie ako zvyčajne, no na národný tím sa teší a je rád, že svoju pravdepodobne poslednú sezónu zakončí na majstrovstvách sveta.

Definitíva o jeho účasti v príprave na svetový šampionát v Minsku padla minulý štvrtok po stretnutí s trénerom Vladimírom Vůjtekom a generálnym manažérom Ottom Sýkorom. "U mňa sa oproti minulosti nič nezmenilo. Samozrejme, prvá vec je zdravotný stav, potom musí prísť pozvánka. V minulosti som sa vždy, keď som bol zdravý, rozhodol hrať. Tento rok to rozhodovanie bolo možno o niečo dlhšie, ale v podstate dopadlo rovnako," uviedol Šatan.

Držiteľ všetkých štyroch slovenských medailí z MS naposledy reprezentoval na vlaňajšom svetovom šampionáte v Helsinkách. Do nominácie na ZOH v Soči sa ale nedostal, podľa mnohých rozporuplných vyjadrení bol hlavný dôvod jeho neúčasti nevyriešený spor so Zdenom Chárom po ataku obrancu Bostonu v zápase minulého ročníka KHL medzi Levom Praha a Slovanom Bratislava.

Bude to pravdepodobne posledná sezóna M. Šatana

Na štvrtkovom stretnutí však už túto téme neriešili. "Nie, myslím si, že by to bolo kontraproduktívne. Je zbytočné baviť sa o minulosti. Snažili sme sa hovoriť skôr o tom, čo nás čaká, o prítomnosti a blízkej budúcnosti. Rozprávali sme sa hlavne o mužstve, riešili sme pracovné veci ohľadom celého cyklu," uviedol kapitán majstrov sveta z Göteborgu. V rovnakom duchu sa vyjadril aj hlavný tréner: "Tú otázku som už hodil do autu. Ja sa pozerám do budúcnosti a nie do minulosti. Rozprávajme sa o tom, čo bude."

Svoj návrat do národného dresu Šatan nepovažuje za nejaké formu zadosťučinenia, či revanš. "Takto sa na to nepozerám. Povedal som, že toto bude pravdepodobne moja posledná sezóna a som rád, že budem mať šancu ju ukončiť v reprezentačnom drese. Pretože ten pre mňa vždy niečo znamenal," uviedol a na ďalšiu otázku, či po MS naozaj ukončí kariéru odvetil: "Už sa k tomu nechcem vyjadrovať, už som to spravil a zatiaľ sa na tom nič nezmenilo. Radšej píšme o turnaji."



Či už to bude alebo nebude posledná sezóna, Šatan ju chce dokončiť na MS a najradšej by bol, keby sa mu to podarilo vo forme, ktorú mal na konci základnej časti KHL, paradoxne po Vůjtekom oznámení, že nejde do Soči: "Bol by som rád, keby zostala taká, aká bola v januári a februári. No už asi mesiac som nehral zápas, takže určite budem potrebovať nejaký čas, aby som sa do toho vrátil. Nejaké dva týždne sme s chlapcami zo Slovana, ktorí predpokladali, že pôjdu do prípravy, sporadicky trénovali. Posledný týždeň vlastne už len individuálne. Ale ja som sa ten čas snažil využiť skôr na oddych po sezóne a načerpanie síl."

Na rozohranie pred šampionátom má osem prípravných zápasov a nevylúčil možnosť, že ich odohrá všetky. "Bavili sme aj o tej možnosti. Uvidíme, pôjdeme podľa situácie, podľa pocitu a zdravotného stavu. Keď pôjde všetko dobre, mohol by som hrať aj všetky," dodal Šatan, ktorý nastúpi už v piatok proti Rusku.