Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia KHL

HC Slovan lanári Handzuša

Michal Handzuš Foto: TASR

Z tímu odchádza dvojica hráčov Tomáš Mojžíš a Martin Bakoš.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Káder slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava opustili pred štartom 7. ročníka Tomáš Mojžíš a Martin Bakoš. Generálny manažér klubu Maroš Krajči zároveň pre štvrtkové vydanie denníka Nový Čas potvrdil, že už rokoval o možnej spolupráci s Michalom Handzušom. Uviedol tiež, že rozpočet klubu v novej sezóne bude opäť približne 13,2 milióna eur.

Slovan odštartuje svoj tretí ročník v nadnárodnej súťaži štvrtkovým stretnutím proti Medveščaku Záhreb. Na súpisku sa nezmestil obranca Tomáš Mojžíš, ktorý tak spoločne s útočníkom Martinom Bakošom nebude ďalej pokračovať v "belasom" drese. V priebehu sezóny by sa v ňom však mohol objaviť Michal Handzuš, ktorý je po ukončení spolupráce s Chicagom od 1. júla na trhu s voľnými hráčmi v NHL. "Raz sme sedeli a budeme sedieť znovu. Každým ďalším dňom sa šanca na pôsobenie Handzuša v Slovane zvyšuje. Osobne mu však ako skvelému hokejistovi a výbornému človeku zároveň úprimne želám, aby ešte dostal šancu pôsobiť v NHL, ak po nej túži," uviedol Krajči v rozhovore pre Nový Čas.

V priebehu leta bolo vedenie "belasých" aktívne na prestupovom trhu a káder vcelku výrazne obmenilo. Konkurenciu pre Jaroslava Janusa na brankárskom poste zvýšil Johan Backlund, do defenzívy získal klub Kurtisa Fostera s dvojicou slovenských reprezentantov Ivanom Barankom a Tomášom Starostom. Ofenzívu vystužili skúsení útočníci Ladislav Nagy, Tomáš Surový, Matt Murley, Václav Nedorost, Tomáš Netík či slovinské reprezentačné duo Rok Tičar - Žiga Jeglič. Tajomstvo zaujímavých nákupov sa skrýva za šikovnými krokmi vedenia. "Rozpočet zostáva približne na rovnakej úrovni ako vlani a predvlani, teda 13,2 milióna eur. V zložitej ekonomickej situácii sa ani nedalo čakať, že by mohol byť výrazne vyšší. Ako som spomenul, posilnenie kádra nám umožnila najmä situácia na hráčskom trhu a aj naša trpezlivosť a umná taktika," dodal Krajči.

Zápasy Slovana opäť na televíznych staniciach Sport1 a Sport2

Televízne prenosy z KHL vrátane zápasov Slovana Bratislava si budú môcť hokejoví fanúšikov počas sezóny 2014/2015 pozrieť opäť na staniciach Sport1 a Sport2. Oba kanály odvysielajú všetky domáce stretnutia "belasých" a rovnako všetky vonkajšie zápasy, z ktorých sa bude vyrábať signál pre medzinárodné šírenie.

Duely pôjdu striedavo na programoch Sport1 a Sport2 HD (úvod sezóny prevažne na Sport2 HD). Okrem zápasov Slovana ponúknu stanice Sport1 a Sport2 HD mesačne až desať priamych prenosov z iných duelov. Komentovať ich bude Matej Hajko. "Veríme, že i tento ročník KHL prinesie skvelý hokej a veľa napínavých zážitkov pri televíznych obrazovkách Sport1 a Sport2 HD. Spolu s ostatnými slovenskými hokejovými fanúšikmi držíme palce Slovanu a veríme, že "belasým" sa bude dariť aspoň tak ako v ich vstupnej sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige," vyjadril sa Evžen Chlanda, zástupca spoločnosti AMC Networks International.

TASR informoval v oficiálnej tlačovej správe Filip Švaňa z komunikačnej agentúry PR Konektor.