Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Slovan sa na novú sezónu KHL bude pripravovať vo Švajčiarsku

Zo záverečného kola základnej časti 6. ročníka hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 4. marca 2014 v Bratislave. Na snímke druhý zľava Milan Bartovič sa raduje so spoluhráčmi po strelení druhého gólu. Vľavo Vladimír Mihálik, vpravo Libor Hudáček, druhý sprava Juraj Mikúš a tretí sprava Jonathan Sigalet. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prvý prípravný kemp v zahraničí čaká zverencov Rostislava Čadu od 13. augusta, pripravovať sa budú vo švajčiarskej Bellinzone.

Bratislava 4. júna (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zamieria v rámci letnej prípravy na nový ročník KHL 2014/2015 aj na sústredenia do švajčiarskej Bellinzony. Odohrať plánujú predbežne desať stretnutí prevažne s účastníkmi nadnárodnej ligy.

"Belasí" sa v uplynulých sezónach zúčastnili v rámci naberania kondície na turnaji European Trophy, ktorý sa však toto leto nebude konať vzhľadom na projekt hokejovej Ligy majstrov (CHL). Prioritou pri výbere súperov počas letnej prípravy tak boli mužstvá hrajúce nadnárodnú súťaž. V predbežnom rozpise jediného slovenského účastníka v KHL je zatiaľ osem stretnutí. Slovan sa na úvod predstaví 6. augusta v Steel aréne proti aktuálnemu majstrovi SR HC Košice. Už o dva dni neskôr odohrá na domácom ľade duel proti Amuru Chabarovsk, do ktorého prestúpilo nedávno trio Slovákov Marcel Haščák, Rastislav Špirko a spolu s nimi aj člen bratislavského tímu v posledných dvoch rokoch Michel Miklík.

Prvý prípravný kemp v zahraničí čaká zverencov Rostislava Čadu od 13. augusta, pripravovať sa budú vo švajčiarskej Bellinzone. V rámci neho sa stretnú s Viťazom Podolsk, HC Lugano a CSKA Moskva. Na ďalšie duely by mali nastúpiť ešte proti Metallurgu Novokuzneck, Dinamu Minsk a Komete Brno.