Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia KHL

Táto sezóna bola ťažšia ako predchádzajúca, priznáva Čada

Na snímke tréner Slovana Rostislav Čada v zápase hokejovej KHL. Foto: TASR/Martin Baumann

Pod neúspešnú sezónu slovanistov sa okrem iného podpísali užší káder, skúsenosti a zranenia.

Bratislava 11. marca (TASR) - Užší káder, menej skúseností a časté zranenia kľúčových hráčov. To sú podľa trénera Rostislava Čadu hlavné dôvody, prečo Slovan Bratislava vo svojej druhej sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige nesplnil cieľ a skončil pred bránami play off.

"Táto sezóna bola oveľa ťažšia ako predchádzajúca," priznal päťdesiatdeväťročný český kormidelník. "Hlavný rozdiel bol v tom, že sme mali užší, menej vyzretý a menej skúsený káder a počas celej sezóny nás sprevádzali zranenia, ktoré nám nedovolili dosiahnuť plnú výkonnosť."

"Belasí" v 54 dueloch základnej časti nazbierali 67 bodov s výrazne negatívnym skóre 120:160, pred rokom dosiahli v 52 zápasoch 78 bodov a skóre 124:127. "Nedokázali sme získať toľko bodov ako vlani hlavne v predĺženiach a samostatných nájazdoch. Keď sa pozrieme na tabuľku, tak vidíme, že počet trojbodových zápasov je pomerne rovnaký, no rozdiel je práve v tých dvoj- a jednobodových. Práve tam chýbali tie skúsenosti, čo sa prejavovalo počas celej sezóny. Vlani sme mali po druhej tretine veľa nerozhodných výsledkov, ktoré sme skúsenosťou a trpezlivosťou dokázali zlomiť na našu výhru. Teraz bohužiaľ nie," pokračoval.

Čada napriek neúspešnej sezóne svojich zverencov pochválil a poďakoval im za výkony: "Všetci hráči, ktorí zasiahli vo farbách Slovana do tohtoročnej sezóny KHL, odovzdávali vždy poctivé, bojovné a profesionálne výkony. Bol to silný a pracovitý tím, ktorý sa v žiadnom zápase nevzdával. Bohužiaľ, play off sa nám nepodarilo dosiahnuť ani vďaka týmto vlastnostiam."

Hráči Slovana dostali po poslednom zápase sezóny s Dinamom Minsk (1:2) týždňové voľno, potom budú pokračovať v ďalšej príprave, do ktorej by sa rovnako ako vlani mohli zapojiť už aj ďalší slovenskí reprezentanti. "Stretneme sa opäť v pondelok a budeme pokračovať minimálne dva týždne. Pokiaľ bude slovenské reprezentačné mužstvo potrebovať, Slovan Bratislava je mu k dispozícii. Situácia sa oproti vlaňajšku vôbec nezmenila, ale žiadne rokovania ešte neprebehli."

Otáznik nad Šatanom

Do reprezentačnej prípravy by sa mohol zapojiť ešte aj Miroslav Šatan, ktorý už dávnejšie avizoval, že po sezóne ukončí aktívnu kariéru. Priamo po zápase s Minskom však definitívu neoznámil. Tréner Čada má o jeho budúcnosti jasnú predstavu: "Keď Miro prišiel, prakticky okamžite oživil hru mužstva a bol jeho lídrom. Som presvedčený, že by mal aj budúcu sezónu pokračovať v Slovane Bratislava."

Už menej jasná je jeho vlastná. Vo februári sa totiž v médiách objavili správy o kontakte Slovana s ďalším českým koučom Vladimírom Růžičkom, s ktorým sa dokonca mali dohodnúť na spolupráci. Potvrdil to aj samotný Růžička, ktorý ale nakoniec zakotvil v českom reprezentačnom mužstve. "Musím povedať, že to boli naozaj zákulisné hry. Ja tu mám zmluvu na štyri roky a v najbližšom čase bude určite možnosť si to správne a objektívne vysvetliť. Vedel som o tom už v predstihu, takže som si tú informáciu vyhodnotil, spracoval a pokračoval a pokračujem vo svojej práci ďalej," dodal Čada.