Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Spartak Moskva definitívne nebude bojovať o Pohár nádeje

Zo záverečného kola základnej časti 6. ročníka hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 4. marca 2014 v Bratislave. Na snímke rozlúčka hráčov Slovana s fanúšikmi po skončení zápasu. Foto: TASR/Pavel Neubauer

O Pohár nádeje hrajú tímy, ktoré nepostúpili do play off KHL.

Moskva 5. marca (TASR) - Hokejisti Spartaka Moskva sa definitívne nepredstavia v koncosezónnej súťaži o Pohár nádeje 2013/2014. Informovala o tom oficiálna webstránka KHL.

Spartak nebude bojovať o tzv. Nadežda Cup z dôvodu nedostatku financií. Už po nedeľňajšom súboji na ľade Slovana Bratislava tréner moskovského tímu Fjodor Kanarejkin avizoval, že jeho mužstvo bude v súťaži chýbať a viacerí hráči, medzi nimi aj slovenský útočník Rastislav Špirko, ukončia svoje pôsobenie v klube už po konci základnej časti. Pri neúčasti Spartaka tak jeho súper v 1. kole Viťaz Podolsk automaticky postupuje do štvrťfinále Pohára nádeje.

O Pohár nádeje hrajú tímy, ktoré nepostúpili do play off KHL. V 1. kole majú voľno kluby, ktoré skončili v tabuľkách konferencií na 9. a 10. mieste, teda Atlant Mytišči, Severstaľ Čerepovec, Traktor Čeľabinsk a Avangard Omsk. Bratislavský Slovan v prvom kole narazí na Dinamo Minsk. Úvodný zápas čaká zverencov trénera Rostislava Čadu v piatok 7. marca na ľade bieloruského tímu, odveta je na programe v pondelok 10. marca o 19.00 h v Slovnaft aréne. Do štvrťfinále turnaja postúpi mužstvo, ktoré nazbiera z dvoch zápasov vyšší počet bodov, pričom prvé stretnutie sa nepredlžuje. V prípade zhodného počtu bodov nasleduje po skončení druhého duelu päťminútové predĺženie, ak sa nerozhodne ani v ňom, prídu na rad samostatné nájazdy. V prípade postupu cez Minsk narazí Slovan na Severstaľ Čerepovec, s ktorým odohrá domáce stretnutia 13. a 14. marca.



Dvojice 1. kola Nadežda Cup-u (Pohár nádeje):

Západná konferencia

Slovan Bratislava (11) – Dinamo Minsk (14)



Viťaz Podolsk (12) automaticky postúpil do 2. kola po tom, čo sa jeho súper Spartak Moskva (13) odhlásil zo súťaže

Východná konferencia

Jugra Chanty-Mansijsk (11) - Amur Chabarovsk (14)

Neftechimik Nižnekamsk (12) - Metallurg Magnitogorsk (13)