Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Knihy

Barbara Zmušková prichádza s podmanivým debutom Život v Kocke

Foto: Slovart

Barbara Zmušková napísala prvú knihu už ako pätnásťročná.

Bratislava 05. júna (OTS) - Barbara Zmušková napísala prvú knihu už ako pätnásťročná. Príbeh o tínedžeroch so superschopnosťami situovala do postapokalyptického sveta. Knihu Život v Kocke písala autorka s mentorskou podporou Evy Borušovičovej. Jej konzultácie a redakčná spolupráca pri príprave textov pomohli Barbare Zmuškovej vytvoriť román s neľahkou témou. Je o tom, ako sa dá žiť po veľkom previnení či po pocite fatálneho zlyhania, ktoré si v sebe živíme.

Hlavnou hrdinkou Zmuškovej debutu je Vierka – mladé dievča, v hraničnej situácii, ktoré cíti vinu a okolie jej v tom dáva za pravdu. Kocka je miesto, v ktorom sa stretnú sklamaní, porazení a ľudia ubití životom, udalosťami a tými druhými vo svojom okolí. Dostáva sa tam aj hrdinka románu a spoznáva osudy ľudí, ktorí sa v Kocke ocitli spolu s ňou. Prežíva zložité životné obdobie a nachádza samú seba...
Román rozpráva aj o náročných témach vzťahov rodičov a detí, o túžbe nájsť samého seba a o odpustení (si).

Príbeh vhodný nie len pre dospievajúcich, ale aj pre dospelých, opísaný v knihe Život v Kocke, bude uvedený v pondelok 26. júna o 18.00 v kníhkupectve Martinus Nivy za prítomnosti autorky a hostí.

O autorke:
Barbara Zmušová je mladá autorka pochádzajúca zo Šale a žijúca v Bratislave. Jej prvým publikovaným textom boli rozprávky, v ktorých si hrdinovia vymenili rodové stereotypy. V roku 2020 bola jej poviedka publikovaná v zborníku Fantázia, ktorý vychádza z literárnej súťaže Martinus Cena Fantázie. O ľudskoprávnych a zahraničných témach píše pre EURACTIV Slovensko, Denník N a Voxpot.