Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Knihy

Nová edícia pre deti od obľúbeného spisovateľa Thomasa C. Brezinu

Foto: Fragment

Séria plná kúziel a dobrodružstiev pokračuje druhou časťou Zázračný meč, ktorá sa už tento týždeň objaví v kníhkupectvách.

Bratislava 10. mája (TERAZ.sk) -Vydavateľstvo Fragment predstavilo vo februári prvú časť novej série Čarodejný hrad – Dračia krv od rakúskeho spisovateľa Thomasa C. Brezinu.

Séria plná kúziel a dobrodružstiev pokračuje druhou časťou Zázračný meč, ktorá sa už tento týždeň objaví v kníhkupectvách.

V prvej časti sa čitatelia zoznámili so súrodencami dvojčatami Lancelinom a Gvendolínou a ich malým bratom Maxom Merlinim. Max ako jediný z rodiny má čarovné schopnosti. Súrodenci žijú na hrade Rasselstein, kde sa neustále niečo deje, pretože Lancelino vymýšľa tie najväčšie šibalstvá a Max každú chvíľu skúša svoje kúzla. Tentoraz sa chce zbaviť otravného bratranca, ale kúzlo sa mu nevydarí najlepšie a tak namiesto pomsty bratrancovi, z hradu zmiznú všetci dospelí. A to je chvíľa , ktorú chce využiť ničomný rytier Dragomír, ktorý už dlho túži ovládnuť hrad Rasselstein a zmocniť sa cenného Pohára dračej krvi.

V druhej časti série sa Lancelino, najstarší syn hradného pána, rozhodne získať za každú cenu zázračný meč zradného rytiera Dragomíra z Dachskrallu, pretože údajne ten, kto meč vlastní, je neporaziteľný.
Netuší však, aké nebezpečenstvo ho čaká v podzemí, kde je meč ukrytý.

Thomas C. Brezina sám seba nazýva rozprávačom príbehov. A že je to skutočne tak, sa presvedčia aj čitatelia pri tejto úžasnej dobrodružnej sérii. Prvá kniha mu vyšla v roku 1990 a odvtedy už napísal neuveriteľných 500 kníh a stále ma nové a nové nápady.