Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Knihy

Dánovi detektívi riešia Konečne normálnu vraždu

Foto: Slovart

Vianoce budú možno tento rok na ľade, a ak aj nie, mrazivú atmosféru opäť zaistí Dominik Dán, najpredávanejší slovenský autor.

Bratislava 6. decembra (OTS) - Vianoce budú možno tento rok na ľade, a ak aj nie, mrazivú atmosféru opäť zaistí Dominik Dán, najpredávanejší slovenský autor. Vo svojej tridsiatej siedmej knihe opisuje vyšetrovanie prípadu nejasnej vraždy.

Autentické dialógy, gradácia napätia a logické vyústenia sú pre Dominika Dána typické. Aj preto bude nová kniha Konečne normálna vražda skvelým čitateľským zážitkom. To, že autorove zámery s postavami sú dokonale plánované, dokazuje aj skutočnosť, že situáciu, v ktorej sa detektívi dostanú k novému prípadu, spomenul už v predchádzajúcej knihe Reminiscencie.

Na jeseň 2008 dostane detektív Krauz nečakanú informáciu o bizarnom náleze mŕtvoly mladého dievčaťa visiaceho na strome. Výzvu k rozlúsknutiu zločinu prijme Chosé, ktorý má už dosť sedenia nad starými prípadmi. Konečne má niečo, čo ho motivuje – normálnu vraždu. Je to ale naozaj vražda? Nemôže ísť o samovraždu alebo o tragickú nehodu? Jeho odhodlanie zistiť pravdu o smrti mladej Gréty ho privedie k stopám, ktoré zasahujú aj do práce kolegov. Nájde spojenie so starým prípadom, ktorý vyšetrujú Burger s Hanzelom. Postupne si vytvára obraz o celom zločine a na povrch presakuje jasná spojitosť – obete sú mladé dievčatá. Celá kancelária stoštyridsaťjeden pristúpila k vyšetrovaniu s patričnou vážnosťou. Nitky spájajúce dve vraždy dievčat s trojročným odstupom sa začínajú preplietať... Konečne normálna vražda je kniha, ktorá vás vtiahne do spletitého sveta zločinu.
Foto: Slovart

Okrem klasického vydania knihy Konečne normálna vražda s typickou policajnou páskou na obálke je k dispozícii aj limitovaná edícia vo väčšom formáte s obálkou, ktorú ilustroval Jozef Gertli Danglár. Vydavateľstvo Publixing spolu s Vydavateľstvom SLOVART vydávajú postupne aj mp3 verzie kníh Dominika Dána (nové vydania číta Martin Mňahončák, staršie Marián Geišberg). Počas prechádzok Bratislavou si stále môžete zahrať špeciálnu mestskú hru Stopy Dominika Dána, ktorú na motívy Dánových kníh vytvorila zážitková agentúra Zazito.ooo.

O autorovi:
Dominik Dán sa zaoberal vyšetrovaním zločinov viac ako tridsaťpäť rokov. Osobné kontakty s vrahmi, lupičmi, únoscami a inou „lepšou spoločnosťou“ mu umožnili pochopiť nepísané zákony podsvetia. Všetky jeho predchádzajúce knihy vyšli vo Vydavateľstve SLOVART a okamžite sa stali bestsellermi. Podľa románu Červený kapitán bol nakrútený úspešný akčný film. Knihy vychádzajú aj v českom a poľskom preklade.