Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Dievča z ulice obráti jej život hore nohami

Mary Kubica: Anjelik Foto: IKAR

Mary Kubica výborne dávkuje napätie a v jednom okamihu vás doslova šokuje. A vy začnete nedočkavejšie čítať a prehŕňať stránky, aby ste sa dozvedeli celú pravdu.

Bratislava 17. júna (OTS) - Ak máte radi prekvapujúce zápletky, vrelo odporúčam. Novinku Anjelik si vychutná každý milovník psychologických trilerov.

Na stanici zbadá dievča, nemá viac než šestnásť. Stojí v hustom daždi s bábätkom v náručí. Nastúpi do vlaku a stratí sa jej z očí. Ibaže ona ho nedokáže pustiť z hlavy...

Heidi Woodová celý život rada pomáha druhým. Pracuje pre neziskovú organizáciu poskytujúcu pomoc bezdomovcom, imigrantom a utečencom a stará sa o túlavé mačky. Napriek tomu jej manžela Chrisa a dvanásťročnú dcéru Zoe nepríjemne zaskočí, keď jedného dňa privedie domov mladé dievča so štvormesačným bábätkom na rukách.

Willow vyzerá ako bezdomovkyňa a podľa Chrisa by mohla byť aj kriminálnička, no Heidi nedbá na jeho protesty a ponúkne jej strechu nad hlavou. Nezvyčajní hostia, kvôli ktorým zanedbáva manžela i dcéru, obrátia život celej rodiny naruby. A keď sa postupne začínajú vynárať znepokojivé tajomstvá z Willowinej minulosti, Heidi musí zvážiť, či nezašla v starostlivosti o neznámu mladú matku až nebezpečne ďaleko...

Pozrite si video autorky:


Príbeh Anjelik sledujete z troch rôznych pohľadov: striedajú sa postavy Heidi, Chrisa a Willow.
Chris je racionálny, opatrný, niečo šípi, ale nedokáže manželke povedať nie.
Heidi sa úplne oddá novej úlohe a chce...musí pomôcť za každú cenu. Jej srdce je veľké, otvorené a nedokáže sa len tak prizerať.
A Willow sa pomaličky otvára a začína rozprávať svoj príbeh...
Postupne zisťujeme, aká je vlastne Willow. Že je sama ešte dieťaťom, hoci je už matkou a žiaľ, nedokáže sa postarať o svoje dieťa. Že bola obeťou domáceho násilia, že je krehká, zraniteľná a naozaj potrebuje pomoc.

MARY KUBICA
Autorka medzinárodných bestsellerov sa preslávila debutovým trilerom Dobré dievča, z ktorého sa na celom svete predalo viac ako milión výtlačkov. Vyštudovala americkú literatúru a históriu a pôsobila ako učiteľka dejepisu na strednej škole. S manželom a dvoma deťmi žije v Chicagu a voľný čas najradšej trávi s rodinou, v záhrade alebo v miestnom útulku pre zvieratá. Je potomkom slovenských vysťahovalcov v americkom Chicagu.
Jej debut Good Girl zaujal aj filmárom z americkej spoločnosti Netflix, ktorý podľa knižnej predlohy pripravujú film.

Milan Buno, knižný publicista