Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Hľadáte skvelú knihu? Touto trafíte do čierneho

Foto: Richard Osman, Nepresná muška

Tretí príbeh Štvrtkového klubu detektívov je na svete!

Bratislava 17. mája (OTS) - V knihe Nepresná muška sa britský autor Richard Osman opäť vracia do Coopers Chase, anglickej dôchodcovskej osady, k (starým) známym priateľom Elizabeth, Joyce, Ronovi a Ibrahimovi.

Nepresná muška vás dostane láskavým, ale aj čiernym humorom, dômyselnou zápletkou a postavami, ktoré si zamilujete.

Predchádzajúce autorove knihy Štvrtkový klub detektívov a Dva razy mŕtvy sa stali senzáciou, celosvetovo sa ich predalo milión kusov. Podľa posledných informácií dokonca Steven Spielberg kúpil práva na nakrútenie filmu podľa Osmanových kníh. Ak ste ich doteraz nečítali a uvažujete, že siahnete rovno po novinke Nepresná muška, neurobíte chybu. Vzťahy medzi postavami sa ale postupne v sérii vyvíjajú a knihy nadväzujú najmä prostredím, v ktorom sa odohrávajú.

Pri čítaní Nepresnej mušky neočakávajte temný kriminálny román plný brutálnych vrážd. Kniha má detektívnu zápletku, no vyšetrovanie je popretkávané vtipnými situáciami a dialógmi. V tejto knihe Elizabeth s priateľmi natrafí na nevyriešený prípad: vraždu, ktorá súvisí s miestnou novinárskou legendou - samozrejme, bez jedinej stopy po mŕtvole či páchateľovi. A nielen to! Elizabeth prekvapí nebezpečný návštevník a dá jej na výber - buď spácha krvavý zločin, alebo ovonia fialky odspodu. Podarí sa Ronovi, Ibrahimovi a Joyce prípad vyriešiť a zachrániť Elizabeth, prv než vrah znova zaútočí?

Napísať naozaj vtipný príbeh s kriminálnou zápletkou nie je vôbec jednoduché. Okrem toho, že Richard Osman oplýva typickým britským humorom, je aj stand-up komik a moderátor zábavnej relácie. Pri čítaní knihy Nepresná muška sa teda môže stať, že sa budete nahlas smiať.

„Neuveriteľne zábavné! Osman sa s každou knihou zlepšuje.“

The New York Times Book Review

O autorovi:
Richard Osman pracuje ako televízny producent a moderátor. Debutoval románom Štvrtkový klub detektívov (The Thursday Murder Club, 2020), kniha zabodovala vo všetkých knižných rebríčkoch a krátko po vydaní sa stala absolútnym bestsellerom. Žije v Londýne s priateľkou a mačkou Liesl.