Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Knihy

Hrady pre deti – 25 výletov na východe Slovenska

Hrady pre deti – 25 výletov na východe Slovenska Foto: IKAR

V knižke Hrady pre deti, 3.diel nájdete 25 hradných výletov východného Slovenska a niekoľko ďalších tipov na zaujímavé miesta v bezprostrednom okolí týchto hradov.

Bratislava 20. mája (OTS) - V knižke Hrady pre deti, 3.diel nájdete 25 hradných výletov východného Slovenska a niekoľko ďalších tipov na zaujímavé miesta v bezprostrednom okolí týchto hradov. Každé predstavenie hradu začína úvodnou povesťou o hrade, pokračuje opisom hradu a úryvkami z jeho histórie, a končí rôznymi perličkami a zaujímavosťami z jeho prostredia.

Deti tu nájdu aj rozprávkové postavičky, v ktorých pre chlapcov nechýbajú rytieri, králi či duchovia a pre dievčatá princezné a víly.



Množstvo informácií, textov, fotografií a ilustrácií je ideálnym námetom na plánovanie rodinných výletov a zmysluplného trávenia voľného času s deťmi. Doplnkom knihy je aj maľovaná mapa východného Slovenska naznačenými výletmi na hrady. Súčasťou mapy sú nálepky jednotlivých hradov, ktoré si deti môžu lepiť do mapy. Kniha a mapa sú vložené do obalu a vytvárajú tak spolu jeden celok.



Aj tieto hrady a zámky nájdete v knihe:
• Vígľašský zámok
• Hrad Divín
• Hrad Šomoška
• Hrad Muráň
• Spišský hrad
• Kežmarský zámok
• Šarišský hrad
• Nový hrad
• Fiľakovský hrad
• Hrad Modrý Kameň
• Hrad Čičva


Povesti a rozprávkové bytosti
Autorská dvojica pozýva na hrady : „Deti môžu hľadať falošné mince na hrade Jasenov, navštíviť Kežmarskú čiernu pani či popozerať bizarnú krajinu bradiel v okolí Kamenice.“
V knižke nájdete 25 hradných výletov východného Slovenska a niekoľko ďalších tipov na zaujímavé miesta v bezprostrednom okolí týchto hradov. Každé predstavenie hradu začína úvodnou povesťou o hrade, pokračuje opisom hradu a úryvkami z jeho histórie, a končí rôznymi perličkami a zaujímavosťami z jeho prostredia.

Praktické informácie k výletom
Množstvo informácií, textov, fotografií a ilustrácií je ideálnym námetom na plánovanie rodinných hradných výletov a zmysluplného trávenia voľného času s deťmi. Súčasťou knihy je aj množstvo praktických informácií a rád potrebných pri plánovaní týchto výletov. Hoci k časti hradov sa dostaneme aj autom, autori odporúčajú predovšetkým pešie či cyklistické výletné trasy.

Pritom nemôžu chýbať informácie o dĺžke, prevýšení či náročnosti týchto trás, ktoré však závisia aj od veku dieťaťa a jeho kondície. Ide väčšinou o spriemerované údaje a odporúčania a tak prakticky každý výlet môže v prítomnosti rodiča absolvovať dieťa vo veku od troch do pätnásť rokov. Samozrejme trvanie výletu sa dá skrátiť či predĺžiť podľa dispozícií dieťaťa a je len na rodičoch akú alternatívu zvolia.

„Prajeme vám príjemné „dobýjanie“ a poznávanie ďalších slovenských hradov a veľa pekných zážitkov na výletoch s deťmi“, dodávajú autori detského sprievodcu o hradoch.
Milan Buno, knižný publicista