Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Knihy

Iba Fantastická 12 dokáže poraziť temné sily

Foto: Fragment

Príbeh obyčajného chlapca, ktorý zohrá mimoriadnu úlohu v napínavom boji dobra a zla vyjde vo Vydavateľstve Fragment 1. novembra.

Bratislava 26. októbra 20123 (TERAZ.sk) - Už o pár dní sa objaví v kníhkupectvách nová fantasy séria pre mladých čitateľov, Fantastická 12. Príbeh obyčajného chlapca, ktorý zohrá mimoriadnu úlohu v napínavom boji dobra a zla vyjde vo Vydavateľstve Fragment 1. novembra.

Autor Michael Grant fascinujúco spojil minulosť a súčasnosť do magického príbehu. Spisovateľ vyniká umením spájať akčné a napínavé scény s humornými situáciami.

Mack MacAvoy, hlavný hrdina príbehu, je priemerný snáď vo všetkom a okrem toho trpí nesčíselným množstvom fóbií, a preto ho skutočne nikto nemôže považovať za hrdinu. Patrí medzi tých žiakov, ktorí sú častým predmetom šikanovania zo strany starších, prípadne silnejších spolužiakov.

Jeho život sa však zmení v okamihu, keď sa mu na chodbe v škole znenazdajky zjaví muž, ktorý prišiel z minulosti a žil v dobe pred tritisíc rokmi. Odhalí mu neuveriteľný príbeh o temnej Bledej kráľovnej, ktorá bola tritisíc rokov uväznená a práve teraz nastal čas jej vyslobodenia. Iba on a ďalších jedenásť členov Fantastickej 12 ju môžu zastaviť, aby neuskutočnila svoju hrozbu! Celému ľudstvu hrozí obrovské nebezpečenstvo.

Pre Macka to znamená nepredstaviteľnú výzvu − bude musieť prejaviť skutočnú odvahu a bojovať nielen s mocnými temnými silami, ale aj s vlastným strachom a neprekonateľnými fóbiami. Čo mu prinesie cesta do ďalekej Austrálie? Podarí sa mu premôcť útok najsilnejšej a najnebezpečnejšej kráľovnej?


Keď jeden hrdina nestačí!

Dvanásťročný Mack MacAvoy trpí priemernosťou. Vyzerá priemerne, priemerne sa učí a jeho priemerní rodičia si ho ledva všimnú. Naraz však Mackov život obráti naruby tritisíc rokov starý muž Grimluk, ktorý sa z ničoho nič objaví u nich v kúpeľni. Správa o existencii Fantastickej 12 Macka zaskočí.
Čas však beží a zlé sily sa prebúdzajú. Je len na Mackovi, aby našiel ostatných jedenástich členov tímu, pretože iba Fantastická 12 môže poraziť zlú moc.