Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Knihy

Jamie Oliver a Gordon Ramsay prenesú chute a vône do vašej kuchyne

Foto: Slovart

Svetoznámi britskí šéfkuchári vás v najnovších kulinárskych prírastkoch z Vydavateľstva SLOVART prevedú svetovými kuchyňami.

Bratislava 29. novembra (OTS) - Svetoznámi britskí šéfkuchári vás v najnovších kulinárskych prírastkoch z Vydavateľstva SLOVART prevedú svetovými kuchyňami. Vyberte si z množstva nápaditých receptov a preneste chute sveta na váš stôl.

Po kuchárke 7-krát inak, v ktorej populárny šéfkuchár ukázal ako pripraviť lahodné jedlá s maximálnou chuťou a minimálnou námahou, či knihe V jednom s viac ako stovkou receptov, podľa ktorých pripravíte jednoduché a lahodné pokrmy v jednom hrnci, prichádza Jamie Oliver s ďalšou kulinárskou novinkou. Ak milujete čaro skvelej stredomorskej kuchyne a veľmi radi by ste ho preniesli aj k sebe domov bez zložitej prípravy, kniha 5 surovín. Stredomorie je pre vás to pravé. Obsahuje vyše 125 receptov, ktoré sú oslavou stredomorských surovín, chutí a vôní. Na každý recept budete potrebovať iba 5 surovín, čo znamená, že pripravíte chutné a jednoduché jedlá bez siahodlhého nákupného zoznamu či umývania riadu. Viac než polovica pokrmov je buď bezmäsitých, alebo so zredukovaným obsahom mäsa. Či už hľadáte inšpiráciu na šaláty, polievky, cestoviny, zeleninové pokrmy, morské plody, ryby, hydinu alebo dezerty, určite si vyberiete.

O slovenský preklad sa postarala Zuzana Šeršeňová.
Foto: Slovart

Vydajte sa na gastronomickú cestu okolo sveta, na ktorej vás bude sprevádzať ďalší svetoznámy šéfkuchár Gordon Ramsay. Vo svojej novej knihe Do neznáma opisuje z kulinárskeho hľadiska 21 miest celého sveta, ktoré navštívil pri nakrúcaní programu s rovnomenným názvom pre National Geographic. Pozornosť venuje tamojším surovinám a kuchárskym postupom, do ktorých ho zasväcujú miestni šéfkuchári a odborníci. Každú kapitolu obohacujú pestré fotografie a nechýbajú ani tipy na pokrmy podľa jednotlivých destinácií. Medzi šesťdesiatkou receptov nájdete pokrmy z Maroka, Peru, Indie, Nového Zélandu, Laosu, Mexika a ďalších svetových destinácií. Vydajte sa s Gordonom objavovať nové chute!

Kniha vychádza v českom jazyku. Nenechajte si ujsť ani ďalšie kuchárky od Gordona Ramsayho, ktoré vyšli vo Vydavateľstve SLOVART: Chutně a rychle (2022) a Stačí 10 minút (2022) v slovenskom preklade.