Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Knihy

Knižné novinky pre menšie aj väčšie deti

Foto: Slovart

Deti sa môžu tešiť na pavúčiu rodinku Websterovcov a kamarátky Mimi a Lízu.

Bratislava 1. decembra (TASR/OTS) - Podľa animovaného seriálu Websterovci vznikajú knižné príbehy tejto veselej pavúčej rodinky. Websterovci teraz prichádzajú už so štvrtým knižným pokračovaním. Za námetom príbehov stojí Katarína Kerekesová, Anna Vášová, Zuzana Dzurindová, Peter Nagy, Zuzana Krížiková a Juraj Raýman. O literárnu stránku sa opäť postarala Vanda Rozenbergová.

V najnovších pavúčích príbehoch v knihe Websterovci 4 pribudol na chvíľu nový člen domácnosti, letelo sa do vesmíru, išlo sa na karneval, ale prepukla aj pandémia nákazlivej svrbivky. Pochabo sa šetrilo a ocko stratil svoje pavúčie vlákno. Našťastie sa aj v týchto príbehoch všetko vyrieši po websterovsky ‒ s humorom, láskavosťou a s trochou pavúčieho šťastia.

Knižné príbehy môžete čítať ešte pred premiérou ich seriálovej podoby vo vysielaní RTVS na Vianoce roku 2024.


Knihu Websterovci 4 predstavila na knižnom veľtrhu Bibliotéka Vanda Rozenbergová v rozhovore s Evou Pribylincovou a Katarína Kerekešová ju uviedla počas otvorenia detského programu na adventných trhoch v Bratislave, kde si deti vypočuli príbeh s názvom Karneval v podaní Richarda Stankeho. Ten zároveň prepožičiava hlas Websterovcom vo večerníčku, aj v audioknihách a najbližšia mu je zo všetkých postáv websterovská babička.

Autorky obľúbenej knižnej série a televíznych večerníčkov Mimi a Líza Katarína Kerekesová a Katarína Moláková sa rozhodli priblížiť dobrodružstvá kamarátok aj menším deťom. Pripravili sériu zatiaľ dvoch obrázkových kníh s jedným príbehom – Tmy sa nemusíš báť a Zbohom, farba sivá.


V prvej knižke sa dievčatá zoznámia a nevidiaca Mimi pozve Lízu do svojho sveta, v ktorom sa dá vidieť ušami a rukami. Aj tma môže byť farebná a netreba sa jej báť. V druhom príbehu chcú dievčatá spraviť svet farebnejším. Dokonca presvedčia aj pani Sivú, že svet je s farbami veselší a krajší.