Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Kto je novou babkou gaunerkou

David Walliams: Babka gaunerka opäť v akcii Foto: Slovart

David Walliams je pre detských čitateľov autorský pojem. Jeho knihy sú zárukou skvelej zábavy a príbehov plných neočakávných situácií a koncov, absurdných zápletiek, typických ilustrácií od Tonyho Rossa a obsahovo aj formálne hravého textu plného citosloviec a sršiacej energie.

Bratislava 13. januára (OTS) - David Walliams tentokrát prichádza s pokračovaním Babky gaunerky s názvom Babka gaunerka opäť v akcii. Túto knihu venoval svojej úžasnej mame, ktorá je podľa neho tiež „babkou gaunerkou“.

Hrdinom príbehu je znova chlapec Ben, ktorý už zažil neuveriteľné dobrodružstvo so svojou babkou prestrojenou za Čiernu mačku. Tej sa z Toweru podarilo ukradnúť kráľovské korunovačné klenoty.

Ako býva zvykom, aj tentokrát sú hrdinovia obyčajní – neobyčajní ľudia. Ben sa túži stať inštalatérom, mama Linda pracuje v nechtovom štúdiu a je veľkou fanúšičkou programu Let´s dance, otec pracuje ako ochrankár v miestnom supermarkete a od manželky sa nakazí láskou k spoločenským tancom. Už tradične sa stretávame s dobráckym obchodníkom Rajom a pridajú sa aj ďalšie postavy, okrem iného aj samotná anglická kráľovná. Tá sa s Benom a jeho babkou už raz stretla a ich zvláštne puto ju tak dojalo, že im krádež na mieste odpustila.

Kto stojí v knihe Babka gaunerka opäť v akcii za zločinmi, ktoré nesú rukopis medzinárodnej zlodejky šperkov Čiernej mačky? Pôvodná babka gaunerka to už byť nemôže, alebo...? Žeby Ben? A čo má s tým všetkým spoločné hrôzostrašná domobrana starčekov a stareniek?

Čitatelia od deväť rokov v tejto knihe nájdu záhadu, humor, rodinnú lásku, ale aj príšerný tanec, krádeže, lúpeže a zlodejiny, nebezpečných starčekov a starenky a napríklad aj návod na to, ako sa prezliecť za smetiak...

David Walliams je britská celebrita, známy herec a komik, ktorý sa celosvetovo preslávil svojimi špecifickými knihami pre deti. Jeho tvorbu významne ovplyvnil Roald Dahl a v napohľad absurdných, bizarných, komických a bláznivých zápletkách kníh sa v skutočnosti venuje náročným témam chudoby, vojny, osamelosti, šikany, výchovy či smrti blízkeho, ktoré spracováva a podáva citlivo pre detských čitateľov a v druhom pláne poučne pre tých dospelých.