Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Knihy

Kuchárska kniha, s ktorou zažijete vegetariánsku cestu Talianskom

Foto: Slovart

Prijmite pozvanie na vegetariánsku poznávaciu cestu Talianskom od medzinárodne uznávanej odborníčky na taliansku kuchyňu.

Bratislava 27. mája (OTS) - Často si s talianskym sladkým životom (la dolce vita) spájame ľahkosť, nekonečný pôžitok a pohodu. Platí to však aj v prípade čisto vegetariánskej kuchyne? Čerstvá kulinárska novinka Cucina Vegetariana vás presvedčí o tom, že rozhodne áno.

„Taliani, predovšetkým južania, milujú vegetariánske jedlá. Z nenápadných byliniek a zo zeleniny, zo strukovín bohatých na bielkoviny či z mletého obilia dokážu majstrovsky vyčariť nápadité zdravé jedlá plné chutí.“

Prijmite pozvanie na vegetariánsku poznávaciu cestu Talianskom od medzinárodne uznávanej odborníčky na taliansku kuchyňu. Autorka Cettina Vicenzino pri zostavovaní kuchárskej knihy Cucina Vegetariana precestovala svoju domovinu, aby objavila nové jedlá, ktoré ju motivovali k príprave vyše 70 nových receptov venovaných nielen vegetariánom a vegetariánkam, ale aj vegánom a vegánkam.

„Cestovanie mi umožňuje rozširovať si obzory, a to nielen duševné, ale aj chuťové. Zároveň získavam od miestnych obyvateľov informácie, ktoré som nenašla pri rešeršovaní v knihách a vo filmoch. Jedlá, cestovanie i ľudia predstavujú pre mňa navzájom neoddeliteľnú jednotu a súčasť dobrého života.“

Autorka Cettina Vicenzino vás presvedčí o tom, že tradičné talianske menu so štyrmi chodmi je možné pripraviť aj bez mäsa a rýb. Recepty v knihe preto rozdelila na predjedlá (Antipasti) a prílohy (Contorni), prvé chody (Primi), druhé chody (Secondi) a dezerty (Fine). V knihe sa dozviete aj to, ako si doma pripraviť poctivé cestoviny a skvelou pomôckou pre vás dozaista bude aj sezónny kalendár zeleniny.
O slovenský preklad sa postarala Daniela Marsinová.

O autorke:


Cettina Vicenzino je renomovaná autorka kuchárskych kníh zameraných na taliansku kuchyňu. Jej rodičia prevádzkovali taliansku reštauráciu, v ktorej sa odmalička pohybovala v kuchyni. Medzičasom sa z nej stala medzinárodne uznávaná odborníčka na taliansku kuchyňu, známa tým, že sprostredkúva recepty s kultúrno-historickými súvislosťami. Skúsenosti získala hlavne na početných cestách po všetkých regiónoch Talianska.