Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Knihy

Letné čítanie spestria Zamilovaní až po uši

Kniha Zamilovaní až po uši Foto: bux.sk

Kniha prináša osud Lucie Valentinovej, veľmi šikovnej, nezávislej, no neveľmi kvalifikovanej na prácu zoznamovacej agentky.

Bratislava 23. júla (TASR) - Knižný počin z dielne americkej autorky Heather Webberovej - Zamilovaní až po uši nájdu čitatelia na pultoch letných kníhkupectiev. Vydavateľ označuje knižku ako nenáročné, zábavné čítanie. "Je to vtipné, trochu strelené, super knižka na dovolenku," tak komentovali príbeh jeho prví čitatelia.

Kniha prináša osud Lucie Valentinovej, veľmi šikovnej, nezávislej, no neveľmi kvalifikovanej na prácu zoznamovacej agentky. Keď jej však rodičia dočasne prenechajú rodinný podnik, Agentúru Valentín, zo všetkých síl sa usiluje neurobiť rodine hanbu a nesklamať klientov túžiacich po láske. Navyše je to pre mladú ženu skvelá šanca ako riešiť nezaplatené účty.

Hlavná hrdinka však nemá s dohadzovaním žiadne skúsenosti, hoci istú mieru nadania zdediť mohla. Podľa rodinnej legendy totiž obdaril sám boh lásky Amor každého Valentinovca schopnosťou vidieť auru, aby podľa jej sfarbenia mohli určovať ideálne dvojice. Nanešťastie Lucia o túto schopnosť pred rokmi prišla, ale zato máva vízie o stratených predmetoch. Ako to môže využiť v zoznamovacej agentúre, sa dočítajú fanúšikovia nenáročnej literatúry v príbehu z Bostonu. V tomto veľkomeste každý čosi hľadá. Lucia, naopak, nájde stratený zásnubný prsteň, ktorý ju spojí s príťažlivým súkromným detektívom. Ten jej má pomôcť vyriešiť dokonalý zločin, ktorý možno Luciu privedie k dokonalej láske.

Knihu Zamilovaní až po uši z anglického originálu Truly, Madly (St. Martin's Paperbacks, New Yorku 2010) preložila Iveta Kubová.

Autorka Heather Webberová má na svojom konte 15 románov a jednu nomináciu na Cenu Agathy Christie za najlepší román v roku 2010. Spisovateľka žije na juhozápade štátu Ohio so svojou stredoškolskou láskou a troma deťmi. Po úspešnej sérii kníh s hlavnou hrdinkou Luciou Valentinovou sa pod pseudonymom Heather Blakeová pustila do písania románov s nádychom mystiky.