Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Knihy

Majstrovský Michael Connelly a jeho novinka

Púštna hviezda Foto: Slovart

Majstrovský Michael Connelly a jeho novinka s vyšetrovateľmi Ballardovou a Boschom.

Bratislava 31. marca (OTS) - Púštna hviezda je rastlina, ktorá sa adaptovala na prežitie v nehostinných podmienkach. Dokáže čeliť suchu, horúčavám či nočnému mrazu. A rastie na hrobe štvorice obetí v Mohavskej púšti.

Michael Connelly opäť rozohráva svoju majstrovskú hru s postavami vyšetrovateľky Ballardovej a Harryho Boscha. V novinke Púštna hviezda sa vyslúžilý detektív vracia k nedoriešenému prípadu, ktorý ho stále máta. Musí nájsť a potrestať vraha, ktorý pre peniaze vyvraždil rodinu s dvoma deťmi. Ballardovej obnovené Oddelenie neuzavretých prípadov prežije len v prípade, že sa jej podarí odhaliť vraha sestry vplyvného mestského politika. Vyšetrovatelia opäť spájajú svoje sily, a aj keď má Bosch už svoj vek, jeho myseľ je bystrá ako vždy a čoskoro prichádza s postrehmi a nápadmi, ktoré oba prípady posúvajú ďalej. Neminie ho povesť jedného zo zakladateľov pôvodného oddelenia pre neuzavreté prípady, veď na vraždách si odkrútil viac než ktokoľvek v celom zbore. Politika, korupcia, násilné úmrtia a špičková forenzná práca robia z Connellyho Púštnej hviezdy ďalšie napínavé majstrovské dielo. Púštna hviezda vychádza v spolupráci s vydavateľstvom Publixing aj v audioverzii ako mp3 na stiahnutie. Načítali ju herci Ivo Gogál a Zuzana Kyzeková.

„Púštna hviezda potvrdzuje Connellyho reputáciu majstra modernej krimi a len málokto sa mu vyrovná.“
Daily Express
„Strhujúci spád, skvelý štýl a ľudskosti na rozdávanie. Michael Connelly je úžasný spisovateľ.“
The Times



O autorovi:
Michael Connelly (1956), pôvodným povolaním policajný reportér Los Angeles Times, sa doma i v zahraničí preslávil najmä bestsellermi s románovým detektívom Harrym Boschom. V roku 1992 vydal knihu Temná ozvena (SLOVART 2009, 2019), za ktorú dostal cenu Edgar Award za najlepší kriminálny debut. Napísal už tridsaťsedem románov a podľa niektorých nakrútili aj úspešné filmy. V súčasnosti pracuje ako autor aj moderátor podkastu Murder Book (Kniha vrážd), výkonný producent seriálov Bosch a Advokát. Žije striedavo v Kalifornii a na Floride. Okrem novinky Púštna hviezda vychádza vo Vydavateľstve Slovart v apríli 2023 aj reedícia krimi Básnik smrti.