Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Knihy

Milujete módu? Inšpirujte sa fenomenálnym štýlom Taylor Swift

Foto: Slovart

Práve vychádza publikácia s množstvom outfitov slávnej speváčky s názvom Taylor Swift – Módna ikona súčasnosti a prehľadný sprievodca svetoznámymi teniskami Vášeň pro sneakers.

Bratislava 20. mája (OTS) - Ak ste doma vo svete celebrít a zaujímate sa o módu, tieto dve knižné novinky sú pre vás ako stvorené. Práve vychádza publikácia s množstvom outfitov slávnej speváčky s názvom Taylor Swift – Módna ikona súčasnosti a prehľadný sprievodca svetoznámymi teniskami Vášeň pro sneakers.

Americká speváčka-skladateľka, multiinštrumentalistka, herečka a režisérka – to všetko charakterizuje Taylor Swift. Získala najviac cien Grammy za najlepší album v histórii a časopis Time ju vyhlásil za osobnosť roka 2023. Obdivujú ju milióny fanúšikov a fanúšičiek po celom svete, a to nielen vďaka jej hudobnej tvorbe, ale aj módnemu štýlu, ktorý vie dokonale prispôsobiť akejkoľvek príležitosti. Či už ide o spoločenský ceremoniál alebo prechádzku mestom, jej kreácie sú natoľko zaujímavé, že je inšpiráciou pre všetkých. Kniha Taylor Swift – Módna ikona súčasnosti zachytáva tieto momenty v detailných fotografiách, ktoré sprevádza komentár Terry Newmanovej, autorky populárnej série o móde celebrít. Publikácia mapuje evolúciu štýlu popovej divy v kontexte módy 21. storočia. Knihu preložila Gabriela Račková.

O autorke


Terry Newman je historička módy, ktorá pracovala v módnom priemysle vyše 15 rokov ako novinárka a stylistka a teraz píše o móde, umení a kultúre. Jej články publikoval aj Guardian, The Times a The Sunday Times, Viewpoint či Big Issue a prispievala do kníh Fashion Now magazínu i‑ D, Fashion Now 2 a Soul i‑D. V súčasnosti prednáša na Regent‘s University London, The University of West England a The University for the Creative Arts. Žije v Londýne so svojím manželom a s dvomi synmi.

Foto: Slovart

Publikácia Vášeň pro sneakers, ktorá vychádza v českom jazyku v preklade Zuzany Pavlovej, je komplexný obrazový sprievodca tenisiek svetových značiek. Teniska, kecka, po anglicky aj sneaker alebo trainer, runner, a dnes jeden z najčastejšie používaných termínov sneakerska je typom topánky, ktorá bola pôvodne navrhnutá na nosenie pri športe. Táto kniha vás prevedie svetom, kde sú sneakersky stredobodom vesmíru – je to jedinečný životný štýl.
V knihe Vášeň pro sneakers nájdu fanúšikovia a fanúšičky tohto druhu obuvi informácie o histórii tenisiek, vyjadrenia tvorcov a výrobcov a aj kapitolu týkajúcu sa budúcnosti a ďalšieho vývoja. Sú v nej spomenuté najslávnejšie značky a modely, od legendárnych tenisiek Nike Michaela Joradana, cez Adidasky Yeezy, za ktorými stojí Kanye West, až po retro Conversky a skateové Vansky.