Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Knihy

Najpredávanejšie e-knihy v marci, krimi aj erotika

Obal knihy Foto: TASR/www.bux.sk

Čo sa čítalo na tabletoch, čítačkách a smartfónoch v marci? Podľa rebríčka Wooky, najväčšej platformy e-kníh u nás, to bolo už nielen severské krimi, ale aj erotika.

Bratislava 5. apríla (Teraz.sk) – V marci sa do TOP 10 dostali tri severské detektívky, ale tiež tri šteklivé romány pre dámy. Prirodzené je, že sa do desiatky naj dostali aj dve politické e-knihy. Jedna od kandidáta Procházku, druhou je mimoriadne úspešný Kandidát – denníky z odpočúvania.

V prvej desiatke má iba Lisa Renee Jonesová dve knihy – Keby som bola tebou hneď na jednotke a Sama sebou na deviatke. Ide o celosvetovo úspešnú erotickú sériu, o ktorej americkí kritici tvrdia, že sa v nej mieša Päťdesiat odtieňov sivej a Základný inštinkt. Hlavnou hrdinkou je mladá učiteľka Sara, ktorá pátra po záhadnej Rebecce z pikantného denníka. Treba uznať, že ide o vzrušujúcu sériu, v ktorej autorka veľmi rafinovane podsúva čitateľom napätie, prekvapenia i odhalenia.

Do tejto kategórie spadá ešte Dohodnuté manželstvo z milionárskej manželskej série, ktoré sa dostalo na tretie miesto.

Piate miesto obsadila Nejasná správa z planéty opíc prezidentského kandidáta Radoslava Procházku, ktorý napokon prekvapil tretí miestom a ziskom percent. Hneď za ním sa umiestnil Kandidát, 256 strán politickej frašky, ktorá ukazuje, čo sa na Slovensku udialo, deje a ľahko udiať môže. Príbeh knihy sa odohráva počas prezidentskej kampane pred nekonkrétnymi prezidentskými voľbami.

Druhou najsťahovanejšou e-knihou bola Svedkyňa ohňa od Larsa Keplera, jeho novinka Uspávač vyšla neskôr, zostala v druhej desiatke. Sedmičku obsadila Polícia, super hit Jo Nesba, ktorý sa už tretí mesiac drží v prvej desiatke. K číslam mu určite pomáha aj megasúťaž o 8-dňový poznávací zájazd do Nórska na www.severskekrimi.sk. Na desiatke pristálo Havranie dievča, ktoré v papierovej verzii so sloganom „Najdrsnejšie severské krimi“ láme predajné rekordy. Za bránami prvej desiatky zostalo Volanie kukučky od J.K.Rowlingovej v prezlečení.

Rebríček TOP 10 najpredávanejších e-kníh za uplynulý mesiac zverejnila platforma Wooky, ktorá má najväčšiu ponuku na našom trhu (vyše 8000 e-kníh a viac ako 120 titulov e-periodík). Údaje o predajoch zhromaždila z e-shopov, ktoré fungujú na tejto platforme, ako Rajknih.sk, iBux.sk, Klobook.sk, Gorila.sk či oKnihe.sk.
Rebríček nezohľadňuje predaj cez Martinus, ani od vydavateľov, ktorý predávajú cez Amazon, či iBookstore.

TOP 10 najpredávanejšie e-knihy za marec 2014
1) Keby som bola tebou (Lisa Renne Jonesová)
2) Svedkyňa ohňa (Lars Kepler)
3) Dohodnuté manželstvo (Jennifer Probstová)
4) Spící město (Martin Vopěnka)
5) Nejasná správa z planéty opíc (Radoslav Procházka)
6) Kandidát – Denníky z odpočúvania
7) Polícia (Jo Nesbo)
8) Chamtivosť – Pád anjelov 1 (J.R.Wardová)
9) Sama sebou (Lisa Renee Jonesová)
10) Havranie dievča (Erik Axl Sund)