Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Knihy

Obchod so šťastím sú poviedky, ktoré pohladia vašu dušu

Foto: Fragment

Sotva sa kniha objavila na internete, bez pričinenia autorky sa začala po svete šíriť rýchlosťou blesku.

Bratislava 8. február 2013 (TERAZ.sk) – Vydavateľstvo Fragment uvádza na knižné pulty čarovné poviedky ruskej autorky Iriny Seminy, ktoré pohladia nielen dušu každého čitateľa, ale prinášajú aj mnohé podnetné myšlienky a rady ako nájsť v živote skutočné šťastie. Kniha Obchod so šťastím vyjde 11. februára 2013.

Autorka nazýva svoje príbehy „rozprávkami“. Ako uvádza v knižke, vždy túžila vydať svoje príbehy v krajine, ktorú si zamilovala – v bývalom Československu. Tento detský sen sa jej splnil.

Sotva sa kniha objavila na internete, bez pričinenia autorky sa začala po svete šíriť rýchlosťou blesku. Príbehy môžete nájsť na mnohých internetových stránkach a blogoch. Okrem slovenčiny bola preložená do češtiny a bulharčiny a uverejnili ju v mnohých časopisoch.

Úspech tejto knihy podnietil ruské vydavateľstvo Reč ku knižnému vydaniu poviedky Kľúč k šťastiu, ktorá vyjde spoločne s knihou Obchod so šťastím aj na Slovensku. Nájdete v nej veľa čarovných vecí z obchodu so šťastím a dozviete sa, ako ich používať. Obsahuje mnohé perly múdrosti a profesionálne rady.

Toto sú len niektoré z početných myšlienok, ktoré sa v knihe ukrývajú.

„Niekedy sa stačí obklopiť príjemnými vecami, aby sa život stal rovnako príjemným. “
„Život sa skladá z maličkostí. Aj šťastie sa skladá z maličkostí. “

„Každý deň je naplnený rôznymi udalosťami, niektoré sa nám páčia, iné nie. Hoci to znie čudne, pamätáme si skôr tie zlé ako tie dobré. Je to preto, lebo tie dobré vnímame ako samozrejmé, myslíme si, že to tak má byť. A naše šťastie je v konečnom dôsledku zatienené.“

„Nesmieš lipnúť na zlých veciach, mysli na niečo pekné. Život predsa nepozná nijaké hodnotenia. V živote je každá udalosť prirodzená. Hodnotíš ich ty sama. A takisto ich sama maľuješ rozličnými farbami. Takže už nič nemaľuj načierno!“